Tiešraide: «PeR» cīnās par iekļūšanu lielajā Eirovīzijas finālā (333)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šovakar Zviedrijas pilsētā Malmē norisinās starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kas Latvijas Televīzijas (LTV) 1. kanālā vērojams no plkst. 22. Pusfinālam tiešraidē sekojam arī mēs.

23:55. «PeR» neiekļūst Eirovīzijas finālā.

23:54. Finālā iekļuva Ungārija, Azerbaidžāna, Gruzija, Rumānija, Norvēģija, Islande, Armēnija, Somija, Malta un Grieķija.

23:18. Otro pusfinālu noslēdz rumāņu vampīrs Cēzars.

23:01. Kā trīspadsmitā uz skatuves kāpj Norvēģijas pārstāve Margarēta Bergere ar dziesmu «I Feed You My Love». Grēviņam šis skaņdarbs patīk.


22:50. Dziesmu, kas pārstāv Armēniju, sarakstījis britu smagā metāla grupas «Black Sabbath» ģitārists Tonijs Ajomi (Tony Iommi). Mūziķis, kurš ir viens no slavenās grupas dibinātājiem, ir teicis, ka dziesma «Lonely Planet» esot bijusi «izmēģinājuma ideja», kas galu galā kļuvusi par Armēnijas pārstāvi ikgadējā festivālā.

22:40. Islandieties Eitors Ingi nekaunās no savas dzimtās valodas un ir lielisks, seksīgs vikinga tipa brašulis, kas kvalitatīvi dzied.

22:35. Bulgāriju šogad pārstāv dziesma «Samo Championi».

22:30. Maltas pārstāvis Žanluka (Gianluca) atklāti kopē populāro «Train» dziesmu «Hey, Soul Sister».

22:45. Ar piekto kārtas numuru uz skatuves kāpj somietes - Krista Zigfrīda un grupa «Ding Dong» ar dziesmu «Marry Me».


22: 16. Dziedātājs Markus Riva par Sanmarīno dziesmu: «Zīlniece uz skatuves!»

22:10. «Per» priekšnesums izskatās un izklausās labi. Redzēsim vai Eiropa mūs sapratīs?

22:00. Aiziet!

21:53. «Jābūt skaidram stāstam un lipīgai melodijai,» tā Eirovīzijas veterāns Lauris Reiniks.

21:45. Ralfs Eilands sarunā ar LTV atklāj, ka ģenerālmēģinājums bija veiksmīgs, bet pusfinālā viņš domā vairāk lūkoties kamerās.

21: 43. Toms Grēviņš: «Diemžēl bukmeikeri reti kļūdās.»

21:25. Skaņu inženieris Guntars Blušs: «Novēlu, lai nenodreb balsis. uz kopēja fona «PeR» izskatās gana labi.»

21:15. Sācies raidījums «Latvija, turam īkšķus!». Studijā viesojas Intars Busulis un Marats Ogļezņevs no grupas «Musiqq».

20:30. LTV «Panorāmas» sižetā Ralfs Eilands grupu «PeR» salīdzina ar ābolu: «Esam tādi kā nogatavojušies āboli, kuriem jākrīt no koka un jāiekrīt dārzā, kas saucas Eirovīzijas fināls. Cerams, ka Eiropa nokodis no mūsu ābola un tai garšos. Ābolu novērtēs kā labu šķirni.»

Žurnālists Miroslavs Kodis: «Noskaņojums ir ļoti labs, neskatoties uz pesimistiskajām prognozēm.»

10:30. Grupa sniedz interviju zviedru radio. «Uzzinot, ka Ralfs Eilands arīdzan pats strādā radio, zviedru kolēģi atklāja interesantu faktu, proti, radio ēterā drīkst lamāties,» TVNET atklāja grupas menedžere. Šo iespēju puiši nadzīgi izmantoja.

Pēc aizvadītajiem mēģinājumiem un diviem bezmaksas koncertiem puiši jūtas labi. «Pagaidām esam apmierināti ar to, kā viss notiek. Protams, ir bažas par to, ka neesam vienā pusfinālā ar tuvākajiem kaimiņiem, kuru muzicēšanas stils ir kaut cik līdzīgs, bet viss ir tā, kā ir, un mainīt neko nevar.»

***

Latvija otrajā pusfinālā konkurēs ar Albānijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Bulgārijas, Maķedonijas, Somijas, Gruzijas, Grieķijas, Ungārijas, Islandes, Izraēlas, Maltas, Norvēģijas, Rumānijas, Sanmarīno un Šveices pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā no pirmā pusfināla pēc skatītāju un žūrijas balsojuma iekļuva desmit valstu izpildītāji, tajā skaitā Lietuvas un Igaunijas pārstāvji.

Eirovīzijas finālā iekļuva arī Moldova, Īrija, Baltkrievija, Dānija, Krievija, Beļģija, Ukraina un Nīderlande.

Pirmajā pusfinālā piedalījās kopumā 16 valstis, un ar savu sniegumu šoreiz finālā neizdevās iekļūt Austrijas, Horvātijas, Kipras, Melnkalnes, Serbijas un Slovēnijas pārstāvjiem.

Eirovīzijas finālā no katra pusfināla iekļūst desmit valstis, un finālā šīm valstīm piebiedrosies tā saucamais lielais piecnieks - Francija, Itālija, Vācija, Spānija, Lielbritānija un konkursa rīkotājvalsts Zviedrija.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 18.maijā, un arī tas LTV 1. kanālā būs skatāms plkst. 22.

Komentāri (333)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu