Ziemeļamerikas kinoteātros valda Akmens laikmets (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ pārliecinoši par ienesīgāko kinofilmu Ziemeļamerikas kinoteātros kļuvusi animācijas filma «Krūdi» («The Croods»), kurā galveno varoņu balsis ieskaņojuši Holivudas aktieri Raiens Reinolds (Ryan Reynolds), Emma Stouna (Emma Stone), Bleika Laivlija un Nikolass Keidžs (Nicolas Cage).

Nedēļas griezumā filma ieņēmusi 44,7 miljonus. Ziņots, ka arī citviet pasaulē filmai bijušas labas sekmes.

Filmas darbība notiek aizvēsturiskos laikos, kad tikpat aizvēsturiskas Krūdu ģimenes galva kopā ar ģimeni ir spiests pamest zemestrīces izpostīto dzīvesvietu un doties piedzīvojumiem bagātā ceļojumā.

Lieliska pirmā nedēļas nogale padevusies arī trillerim «Olympus Has Fallen», kas pamanījies iekasēt 30,5 miljonus. Šī summa pārspēj pat visoptimistiskākās prognozes. Filmā redzams, kā ziemeļkorejiešu teroristi uzspridzina Balto namu un saņem gūstā ASV prezidentu. Slepenā aģenta lomā iejuties Džerards Batlers, bet prezidentu tēlo Ārons Ekharts.

Uz trešo vietu noslīdējusi vērienīgā Sema Raimi lente «Oz the Great and Powerful» («Varenais no Oza zemes»). Iekasēti 22 miljoni, bet kopējie ieņēmumi Ziemeļamerikā nu jau pārsniedz 170 miljonus.

«Varenais no Oza zemes» ir 1939. gada filmas «The Wizard of Oz» («Oza zemes burvis») priekšstāsts. Tomēr jaunajās filmās nedrīkst izmantot atpazīstamus priekšmetus no oriģinālās kinolentes, piemēram, Dorotijas rubīnsarkanās kurpītes, jo tiesības uz vecāko filmu pieder citai studijai - «Warner Bros».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu