Fotoreportāža: «The Sound Poets» prezentē jauno CD (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas vakarā ar svinīgu pasākumu Kaņepes Kultūras centrā norisinājās pašmāju poproka grupas «The Sound Poets» jaunā albuma «Tavs stāsts» atvēršanas svētki. Vakara gaitā vairākos kino seansos klātesošajiem viesiem un grupas draugiem bija iespēja noskatīties žurnālistes Adrianas Rozes veidoto filmu par albuma tapšanas aizkulsēm, kā arī nobaudīt «EcoCatering» uzkodas un vīnu.

Pēc svinīgā pirmā kino seansa grupas līderis Jānis Aišpurs izteica pateicību visiem albuma tapšanā iesaistītajiem. «Paldies visiem - mūsu ģimenēm, draugiem, kaimiņiem, atbalstītājiem par pacietību un sapratni visa šā gada garumā,» teica Jānis. «Šodien ir noslēdzies tāds kā iesildīšanās posms un mēs ar lepnumu un gandarījumu prezentējam jums mūsu jauno albumu!»

«The Sound Poets» albuma atklāšana
«The Sound Poets» albuma atklāšana Foto: Edgars Kalmēns

Pēc skaļiem aplausiem Jānis piebilda:

«Šoreiz koncerts izpaliks, bet esam sagatovojuši kādu citu, īpašu pārsteigumu - filmu

, kurā atklājam, kā mums gāja albuma ieraksta procesā.»

Aptuveni 30 minūšu garo filmu vakara gaitā bija iespējams noskatīties trīs reizes. Tajā skatītāji tika iepazīstināti ar grupas dalībniekiem, vēsturi un jaunās plates interesanto tapšanas gaitu. Savu viedokli par grupu, Jāņa entuziasmu un pašmāju populārās mūzikas konkurētspēju pasaulē izteica jauniešu kora «Kamēr...» diriģents Māris Sirmais (arī Aišpurs savulaik dziedājis korī) un «Prāta Vētras» dziedātājs Renārs Kaupers.

«Šajā albumā visi kā viens esam piedalījušies ar radošām idejām un ieguldījuši kaut ko no sevis,» filmā komentē mūziķis Pēteris Lunde, kurš plašāk pazīstams kā «Pienvedēja Piedzīvojumu» un «Mofo» bundzinieks.

Prezentācijas oficiālā uzruna noslēdzās ar pateicības vārdiem. Tika pasniegti jaunās mākslinieces Paulas Zariņas darināti diplomi gan grupas atbalstītājiem, gan izdevējiem un radošajiem partneriem. Zariņa ir arī diska vāka noformējuma autore.

Kā TVNET atklāja izdevēju «I Love You Records» pārstāvji, jauno albumu būs iespējams iegādāties ne tikai tradicionālajos mūzikas veikalos, bet arī Jāņa Rozes grāmatnīcās, degvielas uzpildes stacijās «Statoil» un visās Latvijas Pasta filiālēs. «Tādā veidā albums būs pieejams arī reģionos, cilvēkiem nebūtu speciāli jābrauc uz Rīgu, lai tiktu pie «The Sound Poets» diska,» skaidroja izdevēji.

Grupa «The Sound Poets» tika izveidota 2011. gada vasarā, uz Jāņa Aišpura (vokāls) un Normunda Lukšas (ģitāra) iepriekšējā muzikālā formējuma «SPB» pamata. Esošie dalībnieki, tai skaitā Undīne Balode (čells), Gints Bīmanis (bass) un Pēteris Lunde (bungas) grupas skanējumu raksturo kā emocionāli intelektuālu poproku.

Jānis Aišpurs par albumu saka: ««Tavs stāsts» ir savā ziņā hrestomātisks albums, kurā apkopoti mani un pārējo grupas dalībnieku atmiņu fragmenti, senāki un pavisam neseni. Tie ir novērojumi par mūsu laikmetu, kas kļūst virspusīgāks un straujāks, pat nerūpīgāks, pārdomas par laiku, kad šķietami mainās vērtības, lai gan ir cerība, ka īstās vērtības saglabāsies.»

«The Sound Poets» albuma atklāšana
«The Sound Poets» albuma atklāšana Foto: Edgars Kalmēns

Radiostacijās jau izskanējis jaunākais singls – albuma tituldziesma «Tavs stāsts», kas seko jau labi zināmajiem hitiem «Emīlija» un «Kalniem pāri».

«The Sound Poets» pieteica sevi ar debijas singlu «Emīlija», kas pagājušā gada vasarā bija viena no spēlētākajām dziesmām Latvijas radiostacijās. Arī grupas nākamā dziesma «Kalniem pāri» turpināja iesākto veiksmes stāstu. 2012. gada vasarā «The Sound Poets» saņēma «Prāta vētras» uzaicinājumu piedalīties Latvijas koncertturnejā «Vēl viena klusā daba».

Digitālā formātā albums pieejams iTunes, eKase u.c.

www.thesoundpoets.lv

«Tavs stāsts»
«Tavs stāsts» Foto: Publicitātes foto
Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu