"Arsenālā" uzmanības centrā šogad Dienvidaustrumāzijas kino (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kino festivāla "Arsenāls" uzmanības centrā šogad būs Dienvidaustrumāzijas valstu kino, trešdien žurnālistiem pastāstīja festivāla programmu grupas vadītāja Šarlote Līduma.

Tāpat kā pagājušajā gadā, kad "Arsenālā" galvenais uzsvars tika likts uz japāņu kino, arī šogad festivāls "paliks Āzijā", demonstrējot filmas no Filipīnām, Indonēzijas, Taizemes, Malaizijas, Singapūras. "Tieši tās pēdējos gados kino festivālos pamana skatītāji un žūrija," paskaidroja Līduma.

Paralēli kino seansiem plānotas arī diskusijas

Tā kā no pagājušā gada "Arsenāls" notiek katru gadu,  tā gatavošana kļuvusi spraigāka un piedāvājums - dinamiskāks. Paralēli kino seansiem plānotas arī diskusijas, piemēram, par 3D kino nākotni, un pasākumi gan kino profesionāļiem, gan vienkārši interesentiem.

Par "Arsenāla" un starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimors" vadītāju kļuvis gruzīnu kinorežisors un operators Giorgijs Haindrava, kurš festivālus vadīs nākamos piecus gadus. Viņa vīzija paredz plašāk izrādīt abu festivālu filmas ne tikai Rīgā, bet arī citās pilsētās, Vienošanās jau noslēgta ar Cēsīm, Liepāju un Daugavpili, sarunas sāktas arī ar Ventspili un Kuldīgu.

Kino svētki turpmāk tiks svinēti ne tikai abu festivālu tradicionālajā laikā - pavasarī un rudenī -, bet visu gadu, norādīja Haindrava.

Haindrava: caur "Arsenālu" cilvēki kļūst redzošāki

Haindrava arī solīja, ka festivālu jaunā koncepcija kulmināciju sagaidīs 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Starptautiskā kino centra "Arsenāls" direktors Giorgijs Khaindrava pēc preses konferences, kurā informēja par starptautisko bērnu filmu festivālu "Berimora kino", klātesošiem piedāvā vīnu "Arsenāls*
Starptautiskā kino centra "Arsenāls" direktors Giorgijs Khaindrava pēc preses konferences, kurā informēja par starptautisko bērnu filmu festivālu "Berimora kino", klātesošiem piedāvā vīnu "Arsenāls* Foto: LETA

""Arsenāls" 2014.gadā būs ļoti spilgts notikums," viņš teica.

"Caur "Arsenālu" cilvēki kļūst redzošāki un zinošāki. Šis ir ļoti gudrs kino,"

piebilda festivāla ģenerālsponsora - "Rietumu Bankas" Labdarības fonda - valdes priekšsēdētāja Inga Šīna.

"Arsenālam" šogad aprit 25 gadi, kuru laikā kino forumu apmeklējuši gandrīz pusmiljons skatītāju, izrādītas 1500 režisoru 2500 filmas. Savukārt "Berimors" šogad notiks devīto reizi.

Jau vēstīts, ka no marta beigām Latvijas veikalos būs nopērkams īpaši "Arsenāla" filmu festivālam veltīts gruzīnu vīns, bet "Berimoram" par godu taps īpaša vīnogu sula no Gruzijas vīnogām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu