Norvēģi "The Loch Ness Mouse" klubā "Depo" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vecrīgas klubā "Depo" 4. februārī uzstāsies Norvēģijas grupa "The Loch Ness Mouse", informē kluba vadītājs Guntis Vanags.

Grupa savā 17 gadu pastāvēšanas vēsturē divas reizes nominēta balvai par labāko Norvēģijas gada pop albumu un ir neatņemama Norvēģijas brīvdabas festivālu sastāvdaļa. Tomēr grupa ir saglabājusi savu alternatīvo attieksmi un labprāt apgūst jaunas teritorijas, un bez lielām pretenzijām uzstājas arī mazākos klubos.

Grupas kodolu veido brāļi Jorns un Ole Johannes Aleskjeri, kuri ir arī grupas dziesmu autori. Rīgā grupa ieradīsies septiņu cilvēku sastāvā.

Grupa izdevusi četrus albumus, no kuriem divi arī ASV un Japānas tirgiem. Speciāli Japānas tirgum izlaista arī grupas labāko dziesmu izlase. Grupa ir uzstājusies ne tikai savās mājās, bet arī Zviedrijā, Anglijā, Ķīnā un citviet pasaulē.

Recenzējot grupas pēdējo, 2009. gadā izdoto albumu "New Graffiti", prese neskopojas ar tādiem komplimentiem kā "perfekts popa albums" un "Norvēģijas labākā popgrupa".

"Jaunais albums grupai izdevies daudz alternatīvāks, sarežģītāks un mazāk komerciāls nekā divi iepriekšējie,

par kuriem, tā tikusi nominēta labākajam gada pop albumam. Albuma noskaņa mainās no klusinātā un emocionālā Erykah Badu līdzīgajam albuma skaņdarbam "Unwarranted" uz vairāk elektronisko, džezīgu noskaņu pilno "Ask him", kurā izmantoti divi bungu komplekti un vah-vah ģitāras, no pulsējošās "New Graffiti" uz atmosfērisko trompetes solo vairāk kā sešas minūtes garajā "Hang on to your pearls"," par jaunāko grupas albumu raksta Vanags.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu