Izdevums «The Rolling Stone» kronē Brūsu Springstīnu (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arī amerikāņu mūzikas žurnāls «The Rolling Stone» pirms kāda laiciņa publicējis savu 2012. gada top50 albumu sarakstu. Konservatīvā izdevuma topa galvgalī atrodamas galvenokārt pārbaudītas muzikālas vērtības - Bobs Dilans (Bob Dylan), Džeks Vaits (Jack White), Nīls Jangs (Neil Young), «Green Day» un, protams, «Boss» - Brūss Springstīns (Bruce Springsteen).

Top20 atrodami arī jauni mūziķi. 24 gadus vecā neosoula/R&B dziedātāja Frenka Oušena (Frank Ocean) ieraksts «channel ORANGE» šobrīd ir daudzu gada topu augšgalā, arī amerikāņu repera Kendrika Lamāra (Kendrick Lamar) albums «good kid, m.A.A.d city» jau atzīts par BBC mūzikas ekspertu 2012. gada labāko mūzikas ierakstu un figurē daudzos hiphopa izdevumu top3.

Tomēr «The Rolling Stone» mūzikas kritiķi savas simpātijas atdevuši amerikāņu proletariāta dziesminiekam Brūsam Springstīnam par jauno albumu «Wrecking Ball». Jaunais 62 gadus vecā roka veterāna albums seko 2009.gada platei «Working On A Dream». Albuma dziesmas iedvesmojusi ASV finanšu krīze un fakts, ka «neviens vainīgais nav saukts pie atbildības».

«Tas ir rokmūzikas ieraksts, kas apvieno Brūsa klasisko skaņu un viņa «Seeger Sessions» pieredzi ar jaunām faktūrām un stiliem,» intervijā žurnālam «Rolling Stone» atklāj Springstīna menedžeris Džons Lando. Albumā, ko producējis Rons Anielo (Ron Aniello), piedalās arī grupas «Rage Against The Machine» ģitārists Toms Morello (Tom Morello).

Foto: Publicitātes foto

«The Rolling Stone» Top10

1. Bruce Springsteen «Wrecking Ball»

2. Frank Ocean «Channel Orange»

3. Jack White «Blunderbuss»

4. Bob Dylan «Tempest»

5. Fiona Apple «The Idler Wheel…»

6. Kendrick Lamar «good kid, m.A.A.d city»

7. Edward Sharpe and the Magnetic Zeros «Here»

8. Green Day «!Uno!»

9. Japandroids «Celebration Rock»

10. Neil Young and Crazy Horse «Psychedelic Pill»

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu