Paziņotas «Grammy» nominācijas. Nominēts arī Uģis Prauliņš (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

ASV pilsētā Nešvilā trešdien tika paziņotas nominācijas ikgadējām «Grammy» balvām, kuru pasniegšanas ceremonija notiks 2013.gada 10.februārī «Staples» centrā Losandželosā. Sešas nominācijas saņēma vairāki rokmūzikas žanru pārstāvji. Nākamgad «Grammy» balvas pasniegs jau 55. reizi.

(papildināts ar jaunāko informāciju par Uģa Prauliņa nominēšanu «Grammy»)

Starp nomināciju līderiem šogad ir britu folkmūzikas kvartets «Mumford & Sons», Dens Auerbahs (Dan Auerbach), kas ir viens no šobrīd populārās amerikāņu blūzroka apvienības «The Black Keys» dalībniekiem, poproka grupa «fun.» u.c. Par gada albuma titulu cīnīsies «Mumford & Sons» plate «Babel», grupas «fun.» ieraksts «Some Nights», nenogurdināmā modernā blūzroka ģitārista, vokālista un mūzikas izdevēja Džeka Vaita (Jack White) pirmais oficiālais soloieraksts «Blunderbuss», blūzroka duets «The Black Keys» ar «El Camino» un neosoula dziedonis Frenks Oušens (Frank Ocean) ar «channel ORANGE», kas vienīgais šajā nominācijā pārstāv urbāno mūziku.

Sešas nominācijas saņēmis arī amerikāņu hiphopa mākslinieks Kanje Vests (Kanye West), jau minētais Frenks Oušens, kas nominēts arī kategorijā «Gada debija» (Best New Artist).

Piecas nominācijas saņēmis vēl viens R&B dziedātājs Migels (Miguel).

Par labākās dziesmas titulu, visticamāk, cīnīsies Beļģijā dzimušais austrāliešu popmūziķis Valijs Debakers (Wally De Backer), kas pazīstams ar skatuves vārdu Gotjē (Gotye) un dziesma «Somebody That I Used to Know», kā arī kanādiešu popzvaigzne, savulaik konkursa «Canadian Idol» laureāte Kārlija Reja Džepsena (Carly Rae Jepsen) ar «Call Me Maybe».

Pasākumu Nešvilā vadīja reperis LL Cool J un popkantri zvaigzne Teilore Svifta (Taylor Swift), kas arī nominēta trim «Grammy».

Komponista Prauliņa skaņdarbs «The Nightingale» nominēts «Grammy» balvai

Nominācijā «Labākais mūsdienu klasiskais skaņdarbs» (Best Contemporary Classical Composition) nominēts arī Uģis Prauliņš par kompozīciju «The Nightingale».

Darbs tapis 2010.gadā pēc īpaša pasūtījuma tieši Dānijas Nacionālajam vokālajam ansamblim un blokflautas virtuozei Mikalai Petri (Michala Petri) britu diriģenta Stīvena Leitona (Stephan Layton) vadībā. Skaņdarbs ierakstīts un izdots tāda pašā nosaukuma kompaktdiskā, un to izdevusi dāņu ierakstu kompānija «Our Recordings».

«The Nightingale» ir darbs, kuru autors rakstījis, iedvesmojoties no dāņu pasaku meistara Hansa Kristiana Andersena tāda paša nosaukuma pasakas, un stāsta par Ķīnas imperatoru un viņa dārzā mītošo putnu, par kuru viss galms runā kā par nedzirdētu brīnumu, bet pats ķeizars par to pat nav dzirdējis.

Prauliņš, iepriekš stāstot par skaņdarbu, norādīja, ka stāsts par šo pasaku kontekstā ar Andersena dzīvi ir interesants tāpēc, ka arī viņš savulaik ir bijis iemīlējies «lakstīgalā» – zviedru soprānā Dženijā Lindā, kura tomēr nevarēja atbildēt viņa jūtām, un, līdzīgi kā pasakā aprakstītajam ķeizaram, arī Andersenam bija jāļauj savai lakstīgalai būt brīvai.

Nomināciju saraksts šeit

Uģis Prauliņš
Uģis Prauliņš Foto: LETA
Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu