Žurnāls «Mojo» nosauc gada Top20 albumus (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu mūzikas žurnāls «Mojo» ir viens no pirmajiem nopietnajiem izdevumiem, kas publiskojis savu gada albumu top 20. Žurnāla kritiķu komanda par gada albumu atzinusi nenogurdināmā modernā blūzroka ģitārista, vokālista un mūzikas izdevēja Džeka Vaita (Jack White) pirmo oficiālo soloierakstu «Blunderbuss». Kopumā top20 dominē tradicionāli rokmūzikas ieraksti.

Sākotnēji Džekam Vaitam neesot bijusi doma par soloalbumu, viņš vienkārši pierakstīja jaunas dziesmas, jaunas idejas un lika tās kaudzītē. Kas zina, varbūt noderēs jaunam viņa projektu «The Dead Weather», «The Raconteurs» vai nu jau bijušās kundzes Kārenas Elsones (Karen Elson) soloalbumam. Tomēr, kad bija sakrājušās jau sešas, septiņas jaunas dziesmas, Vaits atskārtis, ka patiesībā gatavo plati pats sev. Atgādinām, ka diemžēl «The White Stripes» oficiāli beidza pastāvēt pagājušā gada sākumā. Lasi recenziju resursos.

2.vietā «Mojo» sarakstā 24 gadus vecā neosoula/R&B dziedātāja Frenka Oušena (Frank Ocean) ieraksts «channel ORANGE», kas kronēts arī par TVNET vienu no Mēneša albumiem (skat. resursus).

Savukārt 3. vietā britu mūzikas veterāna Bila Feija (Bill Fay) albums «Life Is People», kas ir pirmais oriģinālmūzikas albums kopš 1971.gada «Time of the Last Persecution».

Vēl topā atrodami tādi klaisiķi kā Leonards Koens (Leonard Cohen), Bobs Dilans (Bob Dyla), Skots Volkers (Scott Walker), «Dexy’s Midnight Runners» u.c.

No jaunajiem vārdiem vārētu izcelt 27 gadus vecās Losandželosas mūziķes Džūlijas Holteres (Julia Holter) jauno studijas veikumu «Ekstasis», «The xx» albumu «Coexist» un austrāliešu klasiskā roka censoņu Tame Impala jaunāko veikumu «Lonerism», kas arīdzan bijis TVNET Mēneša albums.

Mojo Top20:

19. Advance Base «A Shut-In’s Prayer»

18. Orbital «Wonky»

17. Mark Lanegan Band «Blues Funeral»

14. Hot Chip «In Our Heads»

12. Tame Impala «Lonerism»

11. Scott Walker «Bish Bosch»

10. Bob Dylan «Tempest»

09. Julia Holter «Ekstasis»

08. Dr. John «Locked Down»

07. Django Django «Django Django»

06. Black Keys «El Camino»

05. Dexys Midnight Runners «One Day I’m Going To Soar»

03. Bill Fay «Life Is People»

02. Frank Ocean «Channel Orange»

01. Jack White «Blunderbuss»

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu