Bulis spēlēs erotiku Daugavpils teātrī (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Daugavpils teātrī norisinājās preses konference, kuras laikā Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs klātesošos informēja par līdz šim padarīto, iezīmēja nākotnes plānus un iepazīstināja ar tuvākajiem jauniestudējumiem - «Meli» un «Biznesa klases palāta».

Teātra mākslinieciskais vadītājs un valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka teātrī jau ir notikušas divas pirmizrādes - gan Izraēlas režisora I.Borovicka iestudēta pasaka bērniem un vecākiem «Puisēns un pūķis», gan V.Šekspīra komēdija «Sapnis vasaras naktī» latgaliešu valodā. Tāpat Šapošņikovs uzsvēra, ka šobrīd tiek aktīvi strādāts pie tā, lai nākamajā, 2013. gadā tiktu palielināta valsts dotācija Daugavpils teātrim tādā apmērā, kas ļautu turpināt plānveidīgi un sekmīgi attīstīties.

Turpinājumā visus iepazīstināja ar jauniestudējumu «MELI», kurā spēlē Andris Bulis, kurš jau veiksmīgi iejuties citā Daugavpils teātra jauniestudējumā «Vosorys saulgrīžu burvesteibys». MELI. Kāda dzimumakta un pasaules civilizācijas vēsture vienā cēlienā. Tā būs filozofiska izrāde par trīs jauniem cilvēkiem, kas nokļuvuši mīlas trīsstūrī: neviens no personāžiem patiesībā nezina, kuru mīl, ar kuru vēlas dzīvot kopā un kāpēc.

Tā nav izrāde par seksu, bet filozofisks stāsts ar erotisku piesitienu.

Noslēgumā Šapošņikovs iezīmēja teātra šā brīža galvenās problēmas, kas saistītas ar teātra darbu. Galvenokārt tas ir aktieru trūkums, jo salīdzinājumā ar citiem Latvijas profesionālajiem teātriem

Daugavpils teātris šajā sezonā iestudē 13 jaunas izrādes latviešu, krievu un latgaliešu valodā, bet aktieru skaits trupā ir gandrīz trīs reizes mazāks

nekā citos teātros.

Foto: publicitātes

Tomēr teātris cīnās un sekmīgi piesaista Latvijā pazīstamus un atzītus viesmāksliniekus - Jāni Jarānu, Andri Buli, Ivaru Lūsi un citus, kā arī ir interese no teātra atbalstītāju puses, piemēram, Ceļu būves firma «Binders» finansiāli atbalstīja jauniestudējuma «Vosorys saulgrīžu burvesteibys» tapšanu.

Pirmizrāde «Meli»

3.novembris plkst. 17:00

4.novembris plkst. 17:00

10.novembris plkst. 19:00, Nacionālais teātris

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu