Tūristi varēs fotografēties ar latviešu meitenēm (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 11.jūlija Rīgā tiks sākts jauns projekts - Rātslaukumā, Doma laukumā un Brīvības pieminekļa laukumā tūristiem un ikvienam interesentam būs iespēja nofotografēties ar meitenēm, kas būs tērptas košos seno lībiešu, Nīcas, Lielvārdes un Ziemeļvidzemes tautastērpos, informē projekta menedžere Ieva Dāboliņa.

Fotografēt un fotografēties varēs par brīvprātīgu ziedojumu.

Latvijā ir krāšņas dziesmu svētku tradīcijas, tomēr Rīgas un Latvijas apmeklētājiem ir maz iespēju redzēt latviešu tradicionālo kultūru. Tūrisma nozares attīstībai īpaši svarīga ir latviešu kultūras ienešana pilsētvidē un sadzīvē, kur to varētu baudīt, īpaši nemeklējot un bez maksas, uzskata Dāboliņa. To pierāda arī tūristu aizvien pieaugošā interese par Līgo svētkiem. Tādēļ projekta iniciators - etnogrāfisko leļļu ražotājs «Latvju lietas» - sadarbībā ar tautas tērpu centru «Senā klēts» aicina visas tūrisma attīstībā ieinteresētās institūcijas, uzņēmumus un gidus atbalstīt šo iniciatīvu.

«Meitenes ir personības ar augstu pašcieņu, pieredzi tērpu demonstrēšanā un horeogrāfijā, un šis projekts būs mūsu devums Latvijas tēla veidošanā,» projekta ideju skaidro «Latvju lietu» pārstāve Dāboliņa.

Tūristi varēs fotografēties ar meitenēm latviešu tautas tērpos
Tūristi varēs fotografēties ar meitenēm latviešu tautas tērpos Foto: publicitātes

«Latvija ir skaista un interesanta valsts, daudzi Latvijas viesi novērtē un apbrīno to, ka joprojām spējam saglabāt mūsu tautastērpu darināšanas prasmes un tradīcijas. Ar šo projektu mēs vairosim mūsu latvisko pašapziņu un iepriecināsim pilsētas viesus,» ir pārliecināta tautas tērpu centra «Senā klēts» valdes priekšsēdētāja Monta Grasmane.

Katru dienu, izņemot svētdienas, ja vien nav gaidāmi spēcīgi nokrišņi, no plkst. 10 līdz 13 meitenes tautastērpos būs Rātslaukumā, no plkst.14 līdz 17 - Brīvības pieminekļa laukumā.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu