Holivudas latvieši par līgošanu (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Lolitas Ritmanis privātā arhīva

Artūrs Rūsis – Holivudā dzīvojošais latvietis un daudzu arī pie mums pazīstamo seriālu («Dexter», «Dirty Sexy Money» u.c.) līdzproducents – «Sejām» atklāj, ka spilgtākās atmiņas par līgošanu viņam saistās ar 1990.gadu.

«Toreiz Jāņus svinēju Rīgā. Nekad savā mūžā nebiju kaut ko tādu redzējis!» izsaucas Artūrs, piebilstot: «Amerikā mums ir Jāņi, bet tur jums ir JĀŅI!!!»

Vēl tagad, lai gan jau pagājis tik daudz gadu, Artūrs atceroties, ka pulksten astoņos no rīta sēdējis kādā no Rīgas laukumiem kopā ar vietējiem un pēc tam gājis meklēt alus pudeles kāda kaimiņa pagrabā. «Kas bija tālāk, neko daudz vairs neatceros...» smejas Rūsis, kurš šogad Jāņus svinēs Losandželosā; visticamāk, pilsētas Latviešu namā.

Holivudas latviešu komponiste Lolita Ritmanis ar kolēģiem
Holivudas latviešu komponiste Lolita Ritmanis ar kolēģiem Foto: No Lolitas Ritmanis privātā arhīva

Savukārt daudzu Holivudas seriālu mūzikas autore – latviešu komponiste Lolita Ritmanis -, atzīst, ka viņai līgošana saistās ar Jāņu sieru, vainagu pīšanu, dziedāšanu un prom būšanu no pilsētas trokšņiem. «Gribētos būt Latvijā Jāņos. It īpaši šogad gribētu paklausīties, kā Ieva Akuratere dzied ar grupu «Pērkons», jo koncertā Ieva dziedās vienu no mūsu dziesmām «Margrietiņas ziedēt sāks»...» saka Lolita.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu