Nas: Tupaka hologramma bija ģeniāla (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mirušās repa leģendas Tupaka Šakura hologramma, kas pagājušās nedēļas nogalē noslēdza «Coachella» mūzikas festivālu kopā ar mūziķiem «Dr Dre» un «Snoop Dogg», radījusi pretrunīgu reakciju. Vieni uzskata, ka «mirušie jāliek mierā» un nedrīkst šādā veidā pelnīt naudu uz citu rēķina, citi domā, ka Tupaka Šakura hologramma ir revolucionārs solis šovbiznesā. Viens no idejas atbalstītājiem ir reperis Nas jeb īstajā vārdā Nasirs Džounss (Nasir Jones).

Nas, kas trešdien piedalījās muzikālajā raidījumā «Behind The Music» VH1 kanālā, atklāja, ka viņu patīkami šokēja redzētais.

«Tupaks gandrīz sasniedzis Elvisa statusu, kad cilvēkiem liekas, ka viņš vēl joprojām ir dzīvs,» viņš komentē. «Es domāju, ka Dre un Snūpa hologrammas ideja bija ģeniāla. Tas tikai parāda cik izcili ir abi šie reperi. Šis priekšnesums pacēla hiphopu jaunā līmenī, arī tehnoloģiski tas ir zināmā mērā revolucionārs piegājiens.»

Jāpiebilst, ka šis nav pirmais gadījums, kad mūzikas zvaigznes koncertos izmanto hologrammas. «AV Concepts» pakalpojumus agrāk izmantojusi popmūzikas dīva Madonna, kā arī angļu grupa «Gorillaz», kuru pārstāv izdomāti, animēti dalībnieki.

VH1 ēterā Nas atminējies pats savas attiecības ar Tupaku. Reiz pēc kādas balvas pasniegšanas viņi apmainījās ar asākiem vārdiem, tiesa, vēlāk izlīguši. Tajā nedēļas nogalē 1996.gada septembrī, kad abiem bija paredzēta tikšanās, Tupaks tika nošauts.

«Jūtos pagodināts, kas esmu bijis maza daļa no viņa dzīves, lai arī tobrīd mūsu attiecības nebija diez cik labas,»

viņš piebilst.

Nas
Nas Foto: REUTERS/ScanPix

Atgādinām, ka festivāla noslēgumā Tupaka hologramma «atskaņoja» dziesmu «Hail Mary» un pievienojās «Snoop Dogg» izpildītajai «Ain't Nothin' Like A Gangsta Party». Jau ziņots, ka «Dr. Dre» un «Snoop Dogg» pārstāvji plāno apspriest iespēju doties koncertturnejā. Vienā no iecerētajiem variantiem tā pulcētu cilvēkus stadionos, un kopā ar abiem mūziķiem un Šakura hologrammu uzstātos arī citas hiphopa zvaigznes, tostarp Eminems, «50 Cent» un «Wiz Khalifa».

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu