Siguldā būs dažādi līgošanas pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Siguldā nākamnedēļ varēs vērot tradicionālās vasaras saulgriežu svinības Turaidas Jāņa kalnā, Līgo dziesmu ieskandināšanu Zāļu tirgū un zaļumballi Siguldas pilsdrupu estrādē.

20.jūnijā no plkst.9 rīkotāji aicina ieskandināt Līgo svētkus Zāļu tirgū Siguldas svētku laukumā, tirgojoties ar lauku labumiem un tautas amatnieku meistardarbiem, kā arī aktīvi līdzdarbojoties vainagu vīšanā, siera ēšanā un skanīgā Jāņu ielīgošanā kopā ar folkloras kopu "Senleja".

20.jūnijā no plkst.13 pašā vasaras pilnziedu laikā ikviens aicināts piedalīties zāļu tējas vākšanā Turaidas muzejrezervātā. Septiņu veidu tējas zāles, kas bagātas pilnbrieda enerģijas, ziemas mēnešos pie tējas tases ļaus pakavēties tīkamās atmiņās ar Jāņu laiku un smaržu pārbagātajām Turaidas pļavām.

20.jūnijā jau no plkst.12 vasaras svinībās ielūdz Krimuldas muiža. Kopā ar Jāni Anmani bērniem būs iespējams pamodināt radošo fantāziju, fotografēties ar muižas princesēm, skatīties Siguldas Tautas teātra izrādi "Ziņģu Ješkas uzvara". Savukārt vakara noslēgumā ikvienam būs lieliska iespēja brīvā dabā skatīties "Limuzīnu Jāņu nakts krāsā", kā arī gūt neaizmirstamu piedzīvojumu ar īpašo pārsteigumu "Spīdvabolēm".

21.jūnijā - īstajā vasaras saulgriežu naktī - piedzīvot svētku tradīcijas no plkst.19 aicina Turaidas muzejrezervāts. Pinot vainagus, sienot sierus un dancojot pie lielā ugunskura, ar lielo uguns ratu un nakts rituāliem tiks dziedāti spēka vārdi un plkst.3 sagaidīta saulīte Dainu kalnā.

23.jūnijā līgotājus aicina lustēties Siguldas pilsdrupu estrādē "Līgo nakts zaļumballē" ar Dailes teātra aktieriem Jāni Paukštello un Hariju Spanovski, kā arī grupu "Flora".

Uz neparasto līgošanu 23.jūnijā aicina Reiņa trase, piedāvājot Līgo nakti pavadīt darbīgā noskaņojumā ar velo un foto orientēšanos, piedzīvojumu "Meklējot papardes ziedu", kā arī līgo nakts golfa turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu