Tupaks Šakurs varētu «doties» koncertturnejā (38)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Reperi «Dr. Dre» un «Snoop Dogg» plāno doties koncerttūrē ar mirušās repa leģendas Tupaka Šakura hologrammu. Šakurs gāja bojā bandu konfliktā 1996.gadā, taču svētdien ar hologrammas palīdzību noslēdza «Coachella» mūzikas festivālu kopā ar mūziķiem «Dr Dre» un «Snoop Dogg». Repera hologramma «atskaņoja» dziesmu «Hail Mary» un pievienojās «Snoop Dogg» izpildītajai «Ain't Nothin' Like A Gangsta Party».

«Dr. Dre» un «Snoop Dogg» pārstāvji plāno apspriest iespēju doties koncertturnejā. Vienā no iecerētajiem variantiem tā pulcētu cilvēkus stadionos, un kopā ar abiem mūziķiem un Šakura hologrammu uzstātos arī citas hiphopa zvaigznes, tostarp Eminems, «50 Cent» un «Wiz Khalifa».

Taču pārstāvji pieļauj, ka «Dr. Dre», «Snoop Dogg» un Šakura hologramma varētu koncertēt trijatā uz mazākām skatuvēm.

«Izveidot pilnīgi mākslīgu cilvēku ir visgrūtākā lieta, kādu vien var iedomāties,» sacīja kompānijas «Digital Domain», kas palīdzēja sarīkot uzstāšanos «Coachella» festivālā, radošais direktors Eds Ulbrihs.

«Tas nav ieraksts. Tas nav arhīva materiāls. Tā ir ilūzija.

Un tas ir tikai sākums, jo Dre ir iecerējis vēl daudz ko citu.»


«Mēs sadarbojāmies ar Dr. Dre, un tieši viņš vēlējās atdzīvināt [Šakuru],» televīzijas raidījumam «MTV News» atklāja kompānijas «AV Concepts» pārstāvis Niks Smits. Uzņēmums izveidoja hologrammu, taču par idejas autoru sauc «Dr. Dre».

Smits nevarēja detalizēti paskaidrot hologrammas veidošanas procesu, taču sniedza ieskatu tehnoloģijas iespēju spektrā. «Ja paņem cilvēka attēlus un balsi, uzstāties var arī tie, kas nekad nav koncertējuši, vai arī izpildīt mūziku, ko viņi nekad nav dziedājuši,» viņš paskaidroja.

Šis nav pirmais gadījums, kad mūzikas zvaigznes koncertos izmanto hologrammas. «AV Concepts» pakalpojumus agrāk izmantojusi popmūzikas dīva Madonna, kā arī angļu grupa «Gorillaz», kuru pārstāv izdomāti, animēti dalībnieki.

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu