Sākas Tribekas filmu festivāls. Top20 filmas (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

21.aprīlī Ņujorkā ar DreamWorks animācijas filmas "Šreks: ilgi un laimīgi" ("Shrek Forever After") pasaules pirmizrādi sākās devītais Tribekas filmu festivāls, informē The Hollywood Reporter.

Lūk, desmit no svarīgākajām jaunajām filmām, ko šogad izrāda Tribekas filmu festivāls, kuru 2002.gadā dibināja aktieris Roberts de Niro, Džeina Rozentāla un Kregs Hatkofs. Atgādinām, ka festivāla izveidošanas mērķis bija atdzīvināt kultūras dzīvi prestižajā Tribekas (Tribeca) rajonā Manhetenā pēc 2001.gada septembra terorakta, kā arī veicināt Ņujorkas kā filmu uzņemšanas centra atpazīstamību.

"Arias with a Twist: The Docufantasy" ("Eiriass un Tvists: Dokufantāzija")

Dokumentālā filma/izrāde, kurā iemūžināta divu radošu cilvēku - kabarē zvaigznes Džoija Eiriasa (Joey Arias) un leļļu teātra meistara Bazila Tvista (Basil Twist) sadarbība. Filmā attēlota izrādes "Arias with a Twist" tapšana, kas kopš 2008.gada pirmizrādes turpina  iekarot pasaules teātru skatuves. Paralēli abu mākslinieku sadarbībai filma ieskatās arī 1970.gadu Ņujorkas priekšpilsētu kūsājošajā klubu, mākslas un modes pasaulē. Filmas režisors Bobijs Šīnans (Bobby Sheehan) atklāj daudzus agrāk neizrādītus dokumentālus kadrus no Endija Vorhola, Greisas Džonsas, Deivida Bovija ēras.

"Beware the Gonzo" ("Piesargies no Gonzo")

"Beware the Gonzo"
"Beware the Gonzo" Foto: publicitātes

Simpātiska vidusskolas komēdija par puisi, skolas avīzes žurnālistu Ediju "Gonzo" Gilmanu (Ezra Miller), kurš pēc konflikta ar galveno redaktoru sarīko savdabīgu revolūciju, izveidojot pagrīdes kustību un jaunu avīzi "The Gonzo File", kurā dod vārdu skolas lielākajiem dīvaiņiem, jefiņiem un atkritējiem. Jaunā avīze gūst panākumus, taču līdz ar "patiesības" paušanu Edijs spiests saskarties ar tās izraisītajām sekām. Filmas režisors un scenārija autors Braiens Golubovs (Bryan Goluboff).

"The Chameleon" ("Hameleons")

"The Chameleon"
"The Chameleon" Foto: publicitātes

Šī režisora Žana Pola Salomē (Jean-Paul Salomé's) psiholoģiskā drāma balstīta uz patiesiem notikumiem. Galvenajā lomā Džordža Klūnija bijusī draudzene Elena Bārkina (Ellen Barkin). Stāsts pār kādu zēnu, kurš pēc trīs gadu pazušanas atgriežas ģimenē. Vai viņš tiešām ir šis pazudušais dēls?

"The Disappearance of Alice Creed" ("Alises Krīdas pazušana")

Divi noziedznieki nolaupa miljonāra meitu, lai kā izpirkumu saņemtu 2 miljonus eiro. Galvenajās lomās Džemma Artertone (Gemma Arterton) ("Quantum of Solace", "Clash of the Titans"), Martins Kompstons (Martin Compston) ("Sweet Sixteen") un Edijs Marsans (Eddie Marsan) ("Happy-Go-Lucky", "Hancock"). Režisors - J Blakeson.

"Gainsbourg, vie héroïque"

Vizuāli krāšņs franču dziesminieka Serža Geinsbūra (1928–1991) dzīves stāsts. Bridžitas Bardo (Brigitte Bardot) ādā perfekti iejutusies modele un aktrise Letīcija Kasta (Laetitia Casta), savukārt Geinsbūra sievas Džeinas Birkinas (Jane Birkin) - Lusija Gordone (Lucy Gordon). Režisors - komiksu mākslinieks Džoans Sfars (Joann Sfar)

"The Infidel" ("Neticīgais")

Anglijā dzīvojošs musulmanis (komiķis Omid Djalili) atklāj, ka patiesībā ir adoptēts un pēc tautības - ebrejs. Ģeniāla multikulturāla komēdija.

"Joan Rivers- A Piece of Work" ("Džoana Riversa - darbi")

Dokumentālā filmas par 76 gadus veco amerikāņu aktrisi un komedianti Džoanu Riversu. Režisori: Rikijs Sterns (Ricki Stern), Anija Sundberga (Annie Sundberg).

"Just Like Us" ("Gluži kā mēs")

Vai Tuvajos Austrumos prot jokot? Vēl viena aktuāla komēdija, kurā skarta arābu izcelsmes amerikāņu komediantu ikdiena. Stāsts par mītiem, stereotipiem un kultūras atšķirībām. Režisors Ahmeds Ahmeds (Ahmed Ahmed).

"The Killer Inside Me" ("Slepkava manī")

"The Killer Inside Me" ("Slepkava manī")
"The Killer Inside Me" ("Slepkava manī") Foto: publicitātes

Provokatīvā britu režisora Maikla Vinterbotoma (Michael Winterbottom) krimināldrāma "The Killer Inside Me" ar slepkavu šerifu, ko tēlo Keisijs Afleks (Casey Affleck) un prostitūtu, ko tēlo Džesika Alba (Jessica Alba) centrā. Filma balstīta uz rakstnieka Džima Tomsona (Jim Thomson) darbu.

"Last Play at Shea" ("Šī stadiona pēdējā izrāde")

"Last Play at Shea"
"Last Play at Shea" Foto: publicitātes

Dokumentālā filma, kas veltīta 2009.gadā nojauktajam stadionam Šī "Shea Stadium", kurā vēl tālajā 1965.gadā uzstājās "The Beatles", un dziedātājam Bilijam Džoelam (Billy Joel), kurš viens no pēdējiem uzstājās uz stadiona skatuves.

"Legacy" ("Mantojums")

Politiskais trilleris. Režisors Thomas Ikimi ("Limbo" 2004). Galvenajā lomā Idris Elba ("The Wire").

"Meet Monica Velour" ("Satikt Moniku Velūru")

"Meet Monica Velour"
"Meet Monica Velour" Foto: publicitātes

"Seksa un lielpilsētas" zvaigzne Kima Ketrela (Kim Cattrall) iejutusies jau nedaudz novecojušas 1980.gadu erotisko filmu kino zvaigznes Monikas Velūras lomā. Viens no viņas pielūdzējiem ir "jefīgs" pusaudzis Tobijs, kurš iepazīstas ar Moniku un viņu starpā veidojas interesantas attiecības. Režisors Kīts Bērdens (Keith Bearden).

"Meskada" ("Meskada")

Kriminālā drāma, kurā pārtikušas pilsēta Hiljardas iedzīvotājus šokē kāda jauna zēna slepkavība. Detektīvs Noa Kordins (Niks Štāls (Nick Stahl), "In the Bedroom") dodas izmeklēt šo noziegumu, saskaroties ar divu sabiedrības slāņu atšķirībām un pretrunām. Režisors un scenārija autors Džošs Sternfelds (Josh Sternfeld's (Winter Solstice, TFF '04)).

"Micmacs"

Filmas "Amēlija" režisora Žana Pjēra Ženē (Jean-Pierre Jeunet) jaunākā lente. Komisks stāsts par vīru, kurš nejauši saņem galvā lodi un izdzīvo.

"Ondine" ("Nāra")

"Ondine" ir īru režisora Nīla Džordana (Neil Jordan) filma, kurā parasts zvejnieks (Kolins Farels) savā tīklā atrod sievieti (Alicja Bachleda). Šķietami mirusī sieviete atdzīvojas, un drīz zvejnieks sāk ticēt, ka viņa loms ir skaista nāra. Filmas mūziku sacerējis "Sigur Ros" taustiņintrumentālists Kjartans Sveinsons.

"Please Give" ("Lūdzu, dalies!")

Keitas (Catherine Keener) un Aleksa (Oliver Platt) dzīve ir lieliska. Jau vairākus gadus pāris Ņujorkā vada veiksmīgu antīko mēbeļu veikalu, kas ļauj paplašināt viņu pašu Greenwich Village dzīvokli. Ir tikai viens šķērslis - lai iegādātos blakus esošo dzīvokli, ir jāgaida, kamēr nomirs vecā kaimiņiene Andra (Ann Guilbert). Jūtot vainas apziņu, pāris sazinās ar sirmgalves mazmeitām Mēriju un Rebeku (Amanda Peet un Rebecca Hall), taču tā vietā, lai sajustu kādu atvieglojumu, iegrimst vēl dziļākā ētikas un morāles purvā. Režisore  Nikola Holofsīnere (Nicole Holofcener).

"Sex & Drugs & Rock & Roll" ("Sekss, narkotikas un rokenrols")

Sex&Drugs&Rock&Roll Trailer from Sex&Drugs&Rock&Roll on Vimeo.

Britu aktieris Endijs Serkis (Andy Serkis), kas slavens kā triloģijas "The Lord of the Rings" ("Gredzenu pavēlnieks") tēla Golluma balss īpašnieks, filmā "Sex & Drugs & Rock & Roll"  iejuties nelaiķa rokmūziķa Iana Djūrija (Ian Dury) tēlā (filmas nosaukums aizgūts no Djūrija dziesmas). Režisors Mets Vaitkross (Mat Whitecross).

"Sons of Perdition" ("Posta dēli")

Skarba dokumentāla filma par reliģisku poligāmijas kultu Jūtā, ASV, kuru vadīja nu jau apcietinātais un notiesātais viltus pravietis Vorens Džefss (Warren Jeffs). Filmā daudzi kultā iesaistītie zēni atklāj dzīvi Pēdējo dienu svētā Jēzus Kristus fundamentālistu baznīcā (Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints). Šai sektai, kas atbalsta daudzsievību, Savienotajās Valstīs ir apmēram 10 tūkstoši sekotāju. Pašam Džefsam esot 70 sievas un vairāk nekā 200 bērnu.

"Spork" (Sporka")

Sporka
Sporka Foto: publicitātes

Režisora Dž.B. Gumana Juniora (J.B. Ghuman, Jr) filma "Spork" ir stāsts par pielāgošanos. Ekscentriska pusaudze Sporka (Savannah Stehlin) piedalās skolas deju konkursā, lai lauztu daudzus stereotipus.

"Vidal Sasson the Movie" ("Vidals Sasūns")

"Vidal Sasson the Movie"
"Vidal Sasson the Movie" Foto: publicitātes

Britu friziera Vidala Sasūna (Vidal Sasson) biogrāfija. No bērnības ebreju kopienā Londonā līdz biznesa impērijai un miljoniem.  

Atgādinām, ka Tribekas kinofestivālā ir vairākas konkursa programmas, piemēram, pasaules kino konkurss, starptautiskais dokumentālo filmu konkurss, Ņujorkas filmu, Ņujorkas dokumentālo filmu, ir arī īsfilmu konkurss un dokumentālo un studentu īsfilmu konkurss. Šogad festivāla žūriju pārstāv tādi kino profesionāļi un filmu zvaigznes kā Džesika Alba, Mārgareta Brauna, Māršals Kerijs, Vūpija Goldberga, Selma Blēra, Zaks Brafs, Zoī Kasavītisa, Amerika Ferera un citi.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu