Jāņa Anmaņa gleznas Sv. Pētera baznīcā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šā gada 26. martā plkst. 17.00 Sv. Pētera baznīcā, Rīgā tiks atklāta Jāņa Anmaņa gleznu izstāde „Gaismas blūzs”. Izstādes atklāšanā J. Anmaņa jaunā mūzikas diska „Gaismas blūzs” pirmatskaņojums un prezentācija. Izstāde skatāma līdz 25. aprīlim.

Jānis Anmanis dzimis 1943. gada 6.decembrī Rīgā, absolvējis J.Rozentāla Mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmiju.

No  1965.gada viņš piedalās mākslas izstādēs, kopš 1970.gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, izcilā mākslinieka Edgara Iltnera prēmijas laureāts, Kultūras ministrijas glezniecības eksperts. No 1993. līdz 2003. gadam Latvijas Republikas vēstniecības Krievijā svētdienas skolas direktors un tēlotājmākslas skolotājs.

Jāņa Anmaņa gleznas izstādītas Latvijā, Lietuvā, ASV, Turcijā, Francijā, Lielbritānijā, Somijā, Krievijā, Japānā, Taivānā. Tās atrodas Latvijas Nacionālā  Mākslas muzeja un Jūrmalas pilsētas muzeja krājumā, kā arī  privātkolekcijās daudzās pasaules valstīs.

Jānis Anmanis ir LPSR Nopelniem bagātais mākslas darbinieks, 1998.gadā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni, bet 2003.gadā ar Taivānas starptautisko draudzības ordeni. 2009.gadā saņēmis Rīgas pašvaldības apbalvojumu „Labā zvaigzne Rīgā 2009”.

„Katra glezna ir kā planēta šīs pasaules visumā. Gaisma ko dāvā Dieva mīlestība sasilda cilvēci un Latviju. Šo mīlestību rada cilvēka gars un ik skaņa veido krāsainu gleznu. Izstāde „Gaismas blūzs” ir kā velte cilvēka radošā gara nepārtrauktam jaunatklāsmes lidojumam ”.

Jānis Anmanis.

1965.gadā  mākslinieks nodibināja Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmiju, kuru vada vēl šobrīd. Kopš 2007. gada vada Latvijas jauno talantu meistarklasi glezniecībā, bet 2008.gadā - Latvijas Bērnu un jauniešu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas Jāņa Anmaņa Jauno talantu atbalsta fondu. Sadarbībā ar Rīgas Starptautisko autoostu mākslinieks ir noorganizējis vairākas bērnu darbu izstādes un darbnīcas. Tikai 2009.gadā vien Jānis Anmanis sarīkojis vairāk  kā 60 pasākumiem dažādos Latvijas novados, kuros piedalījušies arī viņa vadītās akadēmijas audzēkņi. Mākslinieks 2009.gada decembrī sarīkoja glezniecības meistarklasi Rīgas „Dinamo”, kurā piedalījās 23 hokejisti un galvenais treneris.

Jānis Anmanis ir grāmatu „Bolero”, "222 haikas par mīlestību, zemi, Visumu un sievieti", "Pirms un pēc gleznas", "Es eju pa varavīksni", "Trīsrindes", "Zelta trioles", "Mana sapņu planēta", "Cilvēks un spārni", "Nepaej garām mīlestībai", "Zelta sonāte" autors, kā arī daudzu grāmatu un preses izdevumu ilustrāciju autors.

Bieži mākslinieka personālizstādēs skan viņa komponētie klavierdarbi, simfonijas un dziesmas autora izpildījumā. Ir ierakstīti jau seši viņa mūzikas diski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu