The Features "Exhibit A" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Puiši no "Kings Of Leon" par šo grupu ir stāvā sajūsmā un aicinājuši "The Features" savos koncertos par iesildītājiem.

The Features "Exhibit A" (Universal) 10/12

The Features "Exhibit A" sākotnēji tika laists klajā vēl pagājušā gada beigās, taču tikai tagad tas oficiāli iznāk arī Apvienotajā Karalistē. Pirmo ievērību The Features guvuši kolēģu un muzikālo radinieku "Kings Of Leon" koncertos, kur, daudzu skatītāju prāt, pat spējuši aizēnot savus slavenos biedrus.

Jāatzīst, būdams ļoti augstās domās par "Kings Of Leon" pēdējo studijas darbu, ar dzīvu interesi noklausījos viņu slavētos The Features. Ja godīgi, tad brīnos, kādēļ viņi vēl nav superzvaigznes...

Grupai piemīt tas pats 70. gadu dienvidu roka skanējums, kas "Kings Of Leon", vokālista Meta Pelhema (Matt Pelham) balss tembrs tik tiešām sasaucas ar Kalebu Folovilu (Caleb Followill). Ierakstā dzirdamas fūzētas ģitāras, elektriskās ērģeles, brīžiem pat "vīzeriski" falseti ("Blow it out").

Tituldziesma, kas ievada plati, sākas ar raupju ģitāras rifu un pāraug vitālā, nedaudz nervozā roka dziesmā ar saucošu ģitāras un vokāla unisonu piedziedājumā. "The Way It''s Meant To Be" sākas gluži kā T-Rex un muzikāli aizaug ar uzstājīgu, viscaur skanošu ērģeļu akordu. Tikai ar trešo dziesmu "Me & The Skirts" var saklausīt milzīgo radniecību ar "Kings Of Leon", savukārt, ja KOL vecās skolas skanējums jums nav tīkams, tad ar "There''s a Million Ways To Sing The Blues" puiši nonāk aktuālo The Killers teritorijā, liekot jaunizceptajām Lasvegasas zvaigznēm nobālēt.

Atšķirībā no KOL, kas apdzied kautiņus, mīlestību, slepkavības, seksu u.tml., The Features dzied par draudzību, par to, ka, piemēram, vinila plates skan labāk nekā CD...

Tiesa, platei ir arī savas nepilnības - uz beigām ieraksts kļūst vienveidīgs un brīžiem neizteiksmīgs, taču kopumā šis noteikti ir viens no baudāmākajiem gada roka albumiem.

Izdošanas datums 18.04.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu