Kinoteātrī "K.Suns" notiks britu kino skate

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kino "K.Suns" un Kinogalerijā no 18. līdz 25. novembrim notiks britu filmu nedēļa, pavēstīja projekta pārstāvis Edgars Kalniņš.

Programmā iekļautas gan septiņdesmito gadu beigās tapušas, gan jaunas britu kino kulta filmas – grupas "The Who" pirmā rokopera "Tommy", režisora Maikla Vinterbotoma "24 Hour Party People", kā arī skandalozā "Young Adam" ar Jūenu Makgregoru galvenajā lomā. Nedēļas laikā skatītājiem būs iespēja redzēt septiņas filmas, kuras izvēlētas tā, lai varētu gūt dažādus iespaidus par kontrastiem bagāto britu kultūru. Kino "K.Suns" visām filmām, izņemot "Tommy", tiks nodrošināts sinhronais tulkojums, bet Kinogalerijā filmas demonstrēs oriģinālvalodā. Nedēļas laikā skatītāji varēs redzēt Deivida Makenzija 2003. gada filmu "Jaunais Adamss", Maikla Vinterbotoma 2002. gada filmu "Diennakts uzdzīvotāji", 1975. gada Kena Rasela režisēto "The Who" rokoperu "Tommy", kurā piedalās Anna Margreta, Olivers Rīds, Rodžers Doltrijs, Eltons Džons, Ēriks Kleptons, Džeks Nikolsons, Tīna Tērnere un daudzi citi slaveni mūziķi. Tāpat demonstrēs Džuliena Templa 2000. gada dokumentālo filmu par grupu "Sex Pistols" "Piedauzība un niknums", 1980. gada Krisa Petita filmu "Radio On", Maikla Vinterbotoma 2003. gada filmu "Kods 46" un Linnas Remzijas 2003. gada filmu "Morverna Kallara". Britu filmu nedēļa ir Lielbritānijas valdības programmas "Ideju krustpunkti" noslēdzošais pasākums Latvijā. Programmas mērķi ir parādīt Lielbritāniju kā atvērtu un radošu sabiedrību, veicināt ideju, pieredzes un zināšanu apmaiņu un jaunu kontaktu veidošanu starp Lielbritāniju un jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu