Amp Fiddler "Waltz Of A Ghetto Fly" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

80. gadu Džordža Klintona (George Clinton) grupas P-Funk All Stars veterāns, leģendārā hameleona Prince domubiedrs, sadarbojies ar Maxwell, Lucy Pearl, Brand New Heavies un pat Primal Scream, kā arī bijis daļa no ievērojamā Detroitas tehno dīdžeja Carl Craig projekta – Amp Fiddler, radījis lielisku mūsdienu elektroniskā soula ierakstu.

Amp Fiddler "Waltz Of A Ghetto Fly" (Genuine) 9/12

Nav brīnums, ka "Waltz Of A Ghetto Fly" piedalās virkne prominentu viesmākslinieku - George Clinton, Only Child, Raaphael Saadiq un enigmatiskais Moodyman.

Emps Fidlers (Amp Fiddler) jau 90. gadu sākumā atzīmējās ar vienu soloierakstu kā Mr Fiddler, vēlāk producējot, piespēlējot un sadarbojoties ar dažādiem māksliniekiem, uzkrājis nepieciešamo muzikālo pieredzi, ko šogad prasmīgi licis lietā.

"Waltz Of A Ghetto Fly" ir daudzšķautnains ieraksts, tajā var atrast kaut ko no nu soul, nu funk, nu jazz, nu house un citus nu hibrīdus... tomēr pēc plates noklausīšanās tā atstāj pārsteidzoši konceptuālu un viengabalainu iespaidu. Fidlera dziedājums nekur tālu no soul pamatvērtībām nav nomaldījies – tur ir gan Stīvijs, gan Bobijs Vomaks, gan Mārvins, no jaunākiem māksliniekiem asociācijas rodas ar D’Angelo un baltādaino zēnu Remy Shand.

Manuprāt, skaistākais plates skaņdarbs ir dūmakainais "Eye To Eye", kurā bezladu basģitāra saspēlējas ar kādu 80. gadu sintezatora motīvu. "Love And War" jau ir kaut kas no St. Germain vai pat Nils Petter Molvear muzikālās estētikas, ko papildina paša Fidlera emocionālais dziedājums "Love Is All That We Need". Skaisti...

Izdošanas datums 09.03.2004.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu