Āboliņa: "Oļegs" ir viens no jaudīgākajiem pašmāju kino piedāvājumiem (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Daira Āboliņa
Daira Āboliņa Foto: Ekrānuzņēmums

Ar spilgtām emocijām un lielu lepnumu no prestižā Kannu kinofestivāla mājās atgriezusies pilnmetrāžas spēlfilmas “Oļegs” komanda. Kā stāsta kinokritiķe Daira Āboliņa (skat. video), šis notikums pasaules kino kartē ar lieliem burtiem ir ierakstījis gan latviešu režisora Jura Kursieša vārdu, gan producējošo kompāniju “Tasse Film”.

Noskaties: Daira Āboliņa par latviešu filmas "Oļegs" triumfu prestižajā Kannu kinofestivālā.

Pilnmetrāžas filmas “Oļegs” pamatā ir patiess stāsts par Latvijas nepilsoni, pēc profesijas miesnieku, kurš devies labākas dzīves meklējumos – strādāt gaļas kombinātā Beļģijā. Pavisam drīz galvenais varonis nokļūst bezcerīgā situācijā, jo viņa dzīvi sāk kontrolēt poļu noziedznieku banda. Psiholoģiskā spriedze spiež galveno varoni pieņemt lēmumu par bēgšanu, kas sākumā šķiet neiespējama.

"Oļegs" komanda Kannās
"Oļegs" komanda Kannās Foto: publicitātes

“Es patiešām apsveicu Juri Kursieti ar šo filmu, tas ir viens no jaudīgākajiem kino piedāvājumiem, ko man nācies redzēt, kur piedalījušies Latvijas kinematogrāfisti. Vēlu veiksmi filmai Latvijā, jo, manuprāt, ir ļoti svarīgi, lai Latvijā būtu auditorija, kura saprot šīs situācijas iekšējo dramatismu un cilvēcisko drāmu, kādu piedzīvo daudzi Latvijā dzīvojošie – arī Oļegs,” stāsta Daira Āboliņa.

Kannās skaudrais stāsts radīja neviltotu interesi festivāla apmeklētājos, liekot stāvēt garās rindās pēc biļetēm un pulcējot pilnu zāli apmeklētāju – teju 900 skatītāju, kas filmu uzņēma ar skaļām ovācijām.

“Oļegs”
“Oļegs” Foto: TASSE FILM

Filma “Oļegs”  ir Latvijas, Lietuvas, Beļģijas un Francijas kopražojums. Radošajā komandā Latviju pārstāv pašmāju producentu komanda “Tasse Film”, kas kopš dibināšanas 2011. gadā producējusi daudzas starptautiski atzītas un apbalvotas filmas, tostarp “Es esmu šeit”, “Paradīze 89” un “Ar putām uz lūpām”. Filmas māksliniece ir Laura Dišlere, kas tikko Grieķijā nominēta kā labākā filmas māksliniece par darbu kinolentē “Rāma upe”.

Filmas “Oļegs” pirmizrāde Latvijā notiks 4. oktobrī.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu