VIDEO Ekskluzīva iespēja iepazīt kino profesijas aizkulises eksotiskajā Indonēzijā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Aizraujoši, krāšņi un ļoti eksotiski Ziemassvētki – tādus radījuši Indonēzijā tapušās latviešu filmas “Ziemassvētki džungļos” veidotāji. Ziemassvētku gaidās un svētku brīvlaikā Studija Lokomotīve un LMT piedāvā noskatīties “Džungļu kino akadēmiju” – piecas filmas aizkadru sērijas, kurās iespējams iepazīties ar pašām galvenajām kino profesijām un kino veidošanas pamatiem uz Indonēzijas dabas kolorītā fona. Noskaties 1. sēriju te un tagad, kopā ar TVNET!

“Ziemassvētki džungļos” ir stāsts par desmitgadīgo Paulu, kuras ģimene pārcēlusies uz eksotisku valsti, jo tēvs ir ģeologs un strādā zelta raktuvēs. Paula ilgojas pēc Ziemassvētkiem, taču ko darīt, ja nav ziemas? Paulas jaunais draugs Ahims ir dzirdējis, ka džungļu biezoknī sastopams Ziemassvētku šamanis. Bērni pat nenojauš, cik bīstami un aizraujoši piedzīvojumi viņus sagaida ceļā: pazemes alas, džungļu gari, kanibāli, neparasti dzīvnieki un daudz kas cits!

Savukārt “Džungļu kino akadēmija” ir piecas filmas aizkadru sērijas, kurās aplūkotas piecas kino profesijas – režisors, aktieris, grima mākslinieks, filmu mākslinieks un kostīmu mākslinieks. Katrā sērijā vecāki un bērni varēs uzzināt krāsainus faktus par Indonēziju un atrast saites uz noderīgiem avotiem, ja rodas interese par kādu konkrētu kino profesiju.

Foto no filmas "Ziemassvētki džungļos" pirmizrādes 

“Man vislabāk no filmēšanas procesa patika satikt un iepazīt jaunus cilvēkus, kuri nodarbojas ar interesantām lietām. Visinteresantākā profesija bija pirmais režisora asistents, tas, kurš visiem stāsta, kas jādara, un kliedz “aiziet”!” stāsta filmas galvenās lomas Paulas atveidotāja Rebeka Šuksta, kura iepazīstinās ar kino profesijām arī “Džungļu kino akadēmijā”.

Par savām profesijām “Džungļu kino akadēmijā” stāsta arī paši filmas veidotāji. Piemēram, režisors Jāks Kilmi atceras, kā nolēmis kļūt par kinorežisoru: “Jau bērnībā es gribēju kļūt par režisoru, lai filmētu vesternus par kovbojiem. Joprojām nevienu tādu neesmu nofilmējis, tomēr beidzot esmu realizējis sapni nofilmēt eksotisku filmu īstos džungļos!”

“Latvijas Ziemassvētku filmu klāstu papildina kas eksotisks un neredzēts – aizraujošs ceļojums džungļu biezoknī kā labākajās bērnu dienu piedzīvojumu filmās. Tā ir jauka ģimenes filma neierastā vidē, kas pārsteidz lielus un mazus skatītājus un atgādina – Ziemassvētki atnāk pat tad, ja tie ir citādi, nekā esam iztēlojušies. Ceram, ka “Džungļu kino akadēmijas” sērijas atklās daudz jauna par kino profesijām un īstiem piedzīvojumiem!” saka LMT prezidents Juris Binde.

“Ziemassvētki džungļos” ir pirmā latviešu filma, kas gandrīz pilnībā nofilmēta ārpus Latvijas: radošā komanda un aktieri gandrīz divus mēnešus pavadīja otrā pasaules malā – Indonēzijā, kopā ar vietējiem aktieriem un filmēšanas palīgiem strādājot pie filmas veidošanas. Kā arī šī ir arī pirmā reize, kad kino tapšanas aizkulises seriāla veidā tiek pasniegtas mazākajiem skatītājiem, pastāstot par kino profesijām. No galvenās varones skatupunkta ļauj ieraudzīt gan valsts krāšņumu, gan arī vienkārši pastāsta, kā top filma.

Visas piecas “Džungļu kino akadēmijas” sērijas meklējiet "LMT Viedtelevīzijā".

Filmas producents un idejas autors ir Roberts Vinovskis, filmas režisors – Jāks Kilmi, scenārija autore – Lote Eglīte, operators – Aigars Sērmukšs, līdzproducents – Dominiks Jarmakovičs. “Ziemassvētki džungļos” tapusi “Studijā Lokomotīve”, sadarbībā ar Igaunijas Stellar Films, Nacionālā kino centra, Igaunijas Nacionālā kino centra finansiālu atbalstu. Izplatītājs ACME Film.

Foto no filmas uzņemšanas Indonēzijā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu