Noklausies! ⟩ Krišjānis Valters atdzīvina Čaka dzeju savā pirmajā kompozīcijā "Vakara dziesma"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Krišjānis Valters.

Krišjānis Valters ir mūziķa, dzejnieka un komponista Laura Valtera jaunākais brālis. “Vakara dziesmas” mūzikas autors ir brāļu tēvs Egons Valters, kurš kompozīciju radījis ar leģendārā dzejnieka Aleksandra Čaka vārdiem. Šī dziesma ir no albuma “Savādā meitene”, kas tika izdots pagājušā gada maijā.

"Šovakar gribas man sapņot, tik sapņot un aizmirst, ka vajaga naudas, ka pazoles cauras un rīt jāatrod darbs," tā raksta pats meistars Aleksandrs Čaks.

“Arī man ļoti tīkami šķiet vakari, kad iekvēlojas spuldzes un var nodoties naksnīgām pastaigām un sarunām. Manuprāt, vakariem ir savs šarms un tas nezināmais, kurp vedīs nākamais pagrieziens - kādā ceļa nomalē vai skvērā pie parka. Šī dziesma piestāv vakariem, kad tumsa ir pārāka par gaismu, kad sapņot, dziedāt un mīlēt dzīvi var ar daudz nostalģiskāku noskaņu nekā dienas gaišajā laikā, ticot, ka rīts nesīs vairāk cerību,” tā Krišjānis Valters.

Dziesmas aranžētājs ir pianists Jānis Miltiņš, skaņas apstrādi veikuši Didzis Simanovičs un Reinis Kārkliņš. Savukārt teksta video veidojusi Madara Dzintara – Pluša.

Noklausies!

Krišjānis un Lauris Valteri, kā arī pārējie mūziķi, kuri ieskaņojuši albumu “Savādā meitene”, būs dzirdami šīs Egona Valtera/Aleksandra Čaka programmas koncertā 18. martā plkst. 18. Klavins Piano koncertzālē Kuldīgā. Biļetes atrodamas Biļešu paradīzes kasēs un mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu