“Supernovas” atklājums “Vēstulēs” debitē arī klausītāko singlu topā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Duets "Vēstulēs"
Duets "Vēstulēs" Foto: LTV/Lauris Vīksne

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. Šī gada sestās nedēļas tops vēlreiz parāda to, cik liels spēks pašmāju mūzikas dzīvē joprojām ir televīzijai.

Straumēšanas tops

Straumēšanas topā pašmāju singlu virsotnē ir Dons ar “Lauzto šķēpu karaļvalsts”. Otrajā vietā ir jaunums “Vēstulēs” ar “Kur?” - savu debijas singlu, ar kuru duets pārsteidza visu Latviju konkursa “Supernova” ietvaros. Savukārt trešā straumētākā ir Dona dziesma “Hollow”, ar kuru dziedātājs pārstāvēs Latviju gaidāmajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Foto: publicitātes

Pašmāju singlu topā ar trim dziesmām joprojām atrodama grupa “Singapūras satīns”, ar divām - reperis Wiesulis un producents sangvn. Tāpat straumēšanas vietnēs vēl joprojām ir aktuāls “Bermudu divsstūris” un “Apvedceļš” hits “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē”. Lielā straumēšanas top 20 virsotnē joprojām atrodas amerikāņu reperis 21 Savage ar singlu “redrum”. Otrajā vietā ir dziedātājs Bensons Būns ar singlu “Beautiful things”, bet trešais Itziks Zipers ar “Дымок” (Dūmi). Dons ar “Lauzto šķēpu karaļvalsts” šonedēļ top 20 ir 15. straumētākais. Topa jaunpienācējs ir Artemas ar singlu “if u think i'm pretty”, kas ieturēts elektropop stilistikā un šajā nedēļā ieņem 17. vietu.

Radiostaciju tops

Foto: publicitātes

Radiostaciju topā pašmāju singlu trijnieks ir sekojošs: Emilija ar savu debijas singlu “Sirds Pelnos” radiostacijās joprojām ir visspēlētākā. Otrajā vietā ir “Laika suns” un Kristīne Pāže ar “Rīts Rīts Rīts Rīts Rīts Rīts”. Trešo vietu ieņem “KautKaili” ar “Ļauj man”. Strauju lēcienu divu nedēļu laikā ir piedzīvojušas citas trīs dziesmas:

Zebrene ar “Pazūd Pulss” no 35. vietas šonedēļ ir ceturtajā.

“Musiqq” ar dziesmu “Mākslas darbs” no 37. vietas šonedēļ atrodas piektajā, un Justs ar “Baltajos Palagos” no 43. ir uzkāpis līdz sestajai spēlētākajai dziesmai. Radiostaciju lielajā top 20 līderi ir nemainīgi: Ariana Grande ar singlu “yes, and?” ir pirmajā vietā. Viņai seko Elīza Rouza un Kelvins Hariss ar “Body moving”, bet trešajā vietā joprojām ir “Ofenbach” un Norma Džīna Martine sadarbība “Overdrive”.

Kopsavilkumā

Aplūkojot tendences citviet pasaulē, topi ir līdzīgi, tomēr pirmās vietas atšķiras. Piemēram, ietekmīgā “Billboard Hot 100” čārta virsotnē gozējās repere Megan Tree Stallion ar singlu “Hiss”. Savukārt Lielbritānijas “The Official UK Singles Chart” topa līderis bija dziesminieks Noa Kāns ar “Stick Season”. Igaunijā vietnē Spotify visvairāk straumēti viņu pašu hiphopa skatuves pārstāvji 5MIINUST un Puuluup ar singlu “(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi”. Bet Lietuvā Spotify topa augšgalā ir viņu jaunais talants Silvester Belt ar singlu “Luktelk”. Mūziķis ar šo dziesmu piedalījās Lietuvas nacionālajā Eirovīzijas atlasē.

Starp mūzikas jaunumiem jāpiemin arī tas, ka 10. februārī klausītājiem tika nodots Kanjē Vesta un dziedātāja Ty Dolla Sign sadarbības albums “Vultures 1”.

Ņemot vērā Vesta plašo atpazīstamību, domājams, ka drīzumā topā varam gaidīt arī kādu no šī albuma skaņdarbiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu