Eltons Džons cer, ka izjokošana pievērsīs uzmanību geju tiesībām Krievijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu mūziķis Eltons Džons paudis cerību, ka viņa izjokošana, diviem krievu komiķiem telefonsarunā izliekoties par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, pievērsīšot sabiedrības uzmanību homoseksuāļu tiesībām. Kā jau ziņots, Džons šonedēļ sociālajos tīklos pateicās Putinam par telefona sarunu. Kad Kremlis noraidīja ziņas par sarunu Džona un Putina starpā, krievu komiķi Vladimirs Krasnovs un Aleksejs Stoļarovs atzinās dziedātāja izjokošanā.

Trešdien viņi publicēja sarunas ierakstu, kurā 68 gadus vecais Džons piekrita apmeklēt geju praida pasākumu Maskavā.

Džons sociālajā tīklā «Instagram» ievietojis fotogrāfiju ar diviem vīriešiem, viens no tiem ir ar asiņojošu degunu. «Joki ir smieklīgi. Taču homofobija gan tāda nav. Es mīlu Krieviju, un joprojām ir spēkā mans piedāvājums tikties ar prezidentu Putinu, lai runātu par LGBT tiesībām. Es vienmēr iestāšos par tiem, kurus noniecina un diskriminē. Ja šis neveiksmīgais atgadījums ir palīdzējis pievērst uzmanību problēmai, tad man nav iebildumu tikt izjokotam,» raksta Džons.

2013. gadā prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu par «homoseksuālisma propagandas» aizliegšanu nepilngadīgo klātbūtnē.

Starptautiskā cilvēktiesību aizstāvju organizācija «Human Rights Watch» pagājušā gada decembrī pauda satraukumu par homofobiski motivētu uzbrukumu skaita pieaugumu Krievijā, norādot, ka «homoseksuālisma propagandas» aizliegums faktiski legalizē geju diskrimināciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu