Džolija aicina palīdzēt Irākai (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Holivudas kinodīva un ANO bēgļu aģentūras labās gribas vēstniece Andželina Džolija savā trešajā ceļojumā uz Irāku divu gadu laikā trešdien aicinājusi sniegt palīdzību aptuveni 1,6 miljoniem mierīgo iedzīvotāju, kas spiesti dzīvot prom no savām mājām.

Savas vizītes laikā amerikāņu aktrise apmeklēja irākiešu pagaidu apmetni Bagdādes priekšpilsētā, vēsta ANO Bēgļu lietu augstākā komisāra pārvaldes (UNHCR) paziņojums. "Šis ir brīdis, kad, šķiet, lietas sāk uzlaboties, tomēr irākiešiem nepieciešams atbalsts un palīdzība, lai viņi varētu no jauna sākt celt savu dzīvi," norādījusi Džolija.

Kāds sešu bērnu tēvs, kas bēga no savām dzimtajām mājām pirms četriem gadiem, atklāja, ka viņa bērni nevar iet skolā un viņš nevar atļauties samaksāt par ārstēšanu. "Tas prasa daudz spēka, lai dzīvotu tāda dzīvi kā jūs," viņam sacīja aktrise. "Es nezinu, vai es esmu tik stipra."

Kopš 2001.gada, kad Džolija kļuva par ANO bēgļu aģentūras vēstnieci, viņa apmeklējusi vairāk nekā 20 karstos punktus Irākā, Afganistānā, Pakistānā un Sudānā.

Pēc UNHC aprēķiniem, aptuveni 1,6 miljoni irākiešu dzīvo pagaidu nometnēs. Aptuveni 300 000 Irākas iedzīvotāju ir atgriezušies savās mājās, kas liecina par vispārēju drošības uzlabošanos pagājušajā gadā. Sīrijā un Jordānijā reģistrēti divi miljoni irākiešu, kas pametuši savu valsti, taču, kā norāda UNHCR, ne visi no tiem ir bēgļi.

ANO humāno operāciju vadītājs Džons Holmss pagājušajā nedēļā izteica cerību, ka vairāk irākiešu bēgļu un valsts iekšienē pārvietoto cilvēku labprātīgi atgriezīsies savās mājās, norādot, ka no Irākas valdības tiek gaidīts lielāks resursu nodrošinājums. "Mēs ceram, ka nākamajos mēnešos būtiski uzlabosies iespēja atgriezties gan bēgļiem, gan valsts iekšienē pārvietotajiem cilvēkiem."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu