Forumu "Baltā nakts" apmeklējuši vairāki desmiti tūkstošu skatītāju (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, gadskārtējo mūsdienu kultūras forumu "Baltā nakts" Rīgā apmeklējuši vairāki desmiti tūkstošu skatītāju.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kā informēja "Baltās nakts" komunikāciju vadītāja Linda Vītola-Barānova, lai arī netiks pārspēts pagājušā gada rekords, kad pasākumus apmeklēja 45 000 rīdzinieku un pilsētas viesu, cilvēku atsaucība ir bijusi liela un "Balto nakti" apmeklējuši vismaz 35 000 rīdzinieku.

Precīzs apmeklētāju skaits varētu kļūt zināms pirmdien, 6.septembrī, patlaban turpinās informācijas apkopošana.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Vītola-Barānova atzina, ka pasākumi noritējuši sekmīgi un atbilstoši plānotajam.

Naktī uz svētdienu Rīgā notika gadskārtējais mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts", kura māksliniecisko ideju realizēšanā bija iesaistījušies vairāk nekā 200 mākslinieku gan no Latvijas, gan arī ārvalstīm. Šogad mūsdienu kultūras forumā viesojās rekordliels ārvalstu mākslinieku skaits - ap 40 māksliniekiem no Šveices, Vācijas, Meksikas, Lietuvas, Dānijas, Krievijas, Lielbritānijas un citām valstīm.

"Baltās nakts" programmu rīdziniekiem un pilsētas viesiem bez maksas piedāvāja vairāk nekā 50 mākslas un kultūras projekti.

"Baltās nakts 2010" pasākumi sākās jau sestdien dienas vidū, vislielāko intensitāti sasniedzot laika posmā no plkst.19 līdz 24, un turpinājās līdz pat plkst.6 no rīta.

Šā gada forums balstījās uz diviem pamatprincipiem - "dari pats" un "piedalies".

"Baltā nakts" norises šogad koncentrējās vairākos Rīgas rajonos - Spīķeros, VEF korpusos, Andrejsalā un klusajā Rīgas centrā, Vecrīgā, Miera ielā un aktīvajā Rīgas centrā. Projektu vidū bija skaņas un eko instalācijas, akcijas, mūzikas projekti, kino brīvā dabā un telpās, izstādes, performances un ļoti daudzas iespējas apmeklētājiem pašiem iesaistīties norisēs un darbībās, būt par daļu no "Baltās nakts".

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Rīga šo tradīciju turpina jau piekto gadu. Pērn mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts" pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu - ap 45 000 Rīgas iedzīvotāju un viesu.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu