Sarandona nosauc pāvestu par nacistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu aktrise Sūzana Sarandona (Susan Sarandon) publiskā intervijā Hemptonsas filmu festivālā Ņujorkā nosaukusi Romas katoļu pāvestu Benediktu XVI par nacistu, izraisot gan katoļu, gan ebreju organizāciju sašutumu.

Sarandona nosauc pāvestu par nacistu

Intervijas laikā aktrise, kas ieguvusi ASV Kinoakadēmijas balvu par savu darbu 1995.gada drāmā "Dead man Walking" ("Mirušais nāk"), atklāja, ka bija sūtījusi pāvestam grāmatu, pēc kuras uzņemta filma. "Iepriekšējam. Ne tam nacistam, kas mums ir tagad," kinozvaigznes vārdus citē laikraksts "Newsday".

Aktrisi intervēja aktieris un režisors Bobs Balbens. Kā raksta "Newsday", Balbens pieklājīgi aizrādīja viņai, taču aktrise atkārtoja savu piezīmi.

Sarandonas aģents Holivudā pirmdien nav atbildējis uz reportieru telefona zvaniem.

"Hitler-Jugend" biedrs

Vācijā dzimušais pāvests Benedikts XVI, kura īstais vārds ir Jozefs Racingers, īsu laiku četrdesmito gadu sākumā, kad dalība Vācijas nacistu jaunatnes organizācijā "Hitler-Jugend" bija obligāta, bija tās biedrs. Otrā pasaules kara beigās viņš īslaicīgi dienēja armijā, kuru, tuvojoties amerikāņiem, pametis. Tomēr vēlāk viņš uz dažiem mēnešiem nonāca gūstekņu nometnē.

Kā apgalvo pats pāvests, tāpat kā viņa vecāki, kas bija dievbijīgi katoļi, viņš noraidījis nacistisko ideoloģiju.

Sūzana Sarandona

Sarandona, kas augusi katoļu ģimenē, ir slavena ne tikai ar savām lomām, bet arī sociālajām aktivitātēm. Viņa ir atbalstījusi un piedalījusies dažādās labdarības kampaņās, cīnoties pret badu un AIDS, kā arī protestējot pret ASV sākto karu Irākā.

1999.gadā filmas "Thelma and Louise" ("Telma un Luīze") zvaigzne kļuva par ANO Bērnu fonda (UNICEF) labās gribas vēstnieci.

Katoļu līga par reliģijas un pilsoņu tiesībām nodēvējusi Sarandonas piezīmi par piedauzīgu, bet viņas nezināšanu - par tīšu.

Tikmēr Pretapmelošanas līga (ADL), kas cīnās pret antisemītismu, aicinājusi Sarandonu atvainoties katoļiem. "Šādi vārdi ir naidpilni, atriebīgi, un vienīgais, ko tie spēj, ir samazināt holokausta nozīmi un noniecināt patieso vēsturi," vēsta ADL paziņojums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu