"Baltā Nakts" valdzina Rīgu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Rīgā un citviet Latvijā norisinās jau sestais kultūras un mākslas forums "Baltā Nakts". Dažādie pasākumi galvaspilsētā izraisījuši neviltotu Rīgas iedzīvotāju un viesu interesi.

Kā novēroja TVNET, Rīgas centru un tuvējās ielas piepilda arvien vairāk "Baltās Nakts" apmeklētāju. Starp viņiem lielākoties jaunieši. Daudzi, lai varētu apmeklēt vairāk pasākumus, izvēlējušies pārvietoties ar velosipēdu.

Pretēji parastai nedēļas nogalei Rīgā, šovakar visi festivāla ietvaros notiekošie pasākumi ir bezmakas, kas piesaista arī tos, kas ierasti to varbūt nevarētu atļauties.

"Šī ir pēdējā iespēja izbaudīt vasaru. Šovakar cilvēkus vieno kaut kas vairāk par ballēšanos,"

sarunā teic Monta, kas ar draudzenēm ieradusies laikmetīgās mākslas festivālā "Survival kit 3", Ģertrūdes ielā. Meiteņu vakara plānā ir arī "Open Air Vintage" festivāls Spīķeros.

Dažādas interesantas aktivitātes savās telpās un tuvākajā apkārtnē izvērsuši vairāki no no galvaspilsētā esošajiem kultūras kvartāliem. Portāls TVNET paviesojās kaimiņos kādreizējās VEF rūpnīcas teritorijā esošajā mākslas centrā "Totaldobže".

Tajā, iestājoties tumsai, ierodas arvien vairāk interesentu un uzrunātie cilvēki paslavēja valdošo nepiespiesto atmosfēru. Apakšējos stāvos redzamas dažādas performances, iedzīvotājiem ir iespēja piedalīties arī mākslas darbnīcā un klausīties dzejas lasījumus. Uz mākslas centra terases, skanot patīkamai mūzikai darbojas arī jauka kafejnīca.

"Baltās Nakts" programma aptver visdažādāko kultūras un mākslas žanru spektru un esošie pasākumi norisināsies visas nakts garumā. Lai izvēlētos sev tīkamāko, aicinām iepazīties ar resursos pievienoto festivāla programmu.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu