Rīgas svētki noslēgsies ar uguņošanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 21.augustā, Rīgā noslēgsies pilsētas 810 gadu jubilejas svinības. Galvenie notikumi svētdien risināsies 11.novembra krastmalā, kur rīdzinieki un Rīgas viesi varēs sastapt viduslaiku amatu meistarus, bruņiniekus, viduslaiku pilsētas iedzīvotājus un tās viesus, alķīmiķus, burvjus un blēņu stāstniekus. Dienas centrālais notikums būs jaunās Rīgas atslēgas izgatavošana un svētku noslēguma uguņošana.

Trešo dienu uz AB dambja turpināsies arī smilšu skulptūru parka "Magic Sand Riga 2011" rīkotās smilšu meistardarbnīcas "Meistari un stiķi". Meistardarbnīcās no plkst.10 līdz 20 profesionālu smilšu tēlnieku un meistaru vadībā jebkurš interesents, kuru aizrauj radīšanas spēle, tiek aicināts veidot savu smilšu meistardarbu jeb meistarstiķi.

Tāpat svētdien no plkst. 14 līdz 16 Jāņa ielā 6 darbosies trīs radošās darbnīcas - filcēšana, māla veidošana un rokdarbi. Pedagogu vadībā bērni varēs veidot savu mākslas darbu līdzņemšanai. Paralēli radošajām nodarbībām mūzikas skolotāja ar latviešu mūzikas instrumentiem un dažādiem skanošiem atribūtiem, spēlējot vijoli, radīs jautrību un aktīvu rosību radošo darbnīcu atrašanās vietā, papildus piesaistot apmeklētāju uzmanību.

Foto: rigassvetki.lv

Dienas centrālais notikums būs jaunās Rīgas atslēgas izgatavošana, kurai katrs varēja ziedot kādu savu atslēgu kā materiālu jaunas Rīgas atslēgas kalšanai. Rātslaukumā jau kādu laiku ir novietota lāde, kurā iespējams iemest atslēgas. Lāde šeit atradīsies līdz pat svētdienas rītam, kad plkst. 11 no Rātslaukuma sāksies svētku gājiens, kurā tiks vesta lāde ar atslēgām, to pavadīs svētku dalībnieki – senie rīdzinieki: bruņinieki, amatnieki, brīnumdari un pilsētas ciemiņi. Gājiens ies cauri Vecrīgai, tad nonāks krastmalā, kur atslēgas tiks nodotas kausēšanai. Krastmalā būs uzstādīta metāla kausēšanas krāsns. Tajā metālmākslinieka Kārļa Alaiņa vadībā visas ziedotās atslēgas tiks sakausētas kopā vienā lielā, stiprā, skaistā atslēgā. Jaunā atslēga taps visas dienas laikā un plānots, ka tā būs gatava vakarpusē un tiks parādīta speciāli veidotā koncertuzvedumā "Leģenda par Rīgas atslēgu" ap plkst. 22 un svētku noslēgumā plkst. 22.30 būs krāšņa uguņošana.

Foto: rigassvetki.lv

Interesenti ar Rīgas svētku programmu var iepazīties arī mājaslapā, kur informācija pieejama arī angļu un krievu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu