«Prāta vētra» debitē Glastonberijas festivālā (51)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas grupa «Prāta vētra» šodien debitēja vienā no pazīstamākajiem mūzikas festivāliem pasaulē - Lielbritānijā notiekošajā Glastonberijas festivālā.

Koncerts bija pulcējis vairākus simtus skatītāju, tostarp vairākus desmitus skatītāju arī no Latvijas. Koncerta beigās «Prāta vētra» piesaistīja jau nepilna tūkstoša skatītāju uzmanību. Grupas uzstāšanos ar interesi vēroja ne tikai tautieši, bet arī liela daļa ārvalstu skatītāju.

Lielāko daļu dziesmu grupas solists Renārs Kaupers izpildīja angliski, taču koncerta gaitā viņš atzina, ka būtu kauns nenodziedāt arī latviski un izpildīja dziesmu «Mēles». Vēl vairākas dziesmas Kaupers izpildīja abās valodās - gan angļu, gan latviešu.

Uzstāšanās laikā Kaupers uzsvēra, ka šis ir vēsturisks brīdis, - «Prāta vētra» ir pirmā latviešu grupa, kas uzstājas Glastonberijā.

«Vai latvieši ir bijuši uz Mēness? Vēl ne, taču viņi ir bijuši Glastonberijā,»

sacīja grupas solists.

Kā ierasts, Kaupers koncerta laikā daudz komunicēja ar publiku, - koncerta izskaņā viņš aizņēmās no skatītājiem Latvijas karogu un ar to rokās nodziedāja vairākas dziesmas.

Pēc uzstāšanās «Prāta vētras» dalībnieki devās pie publikā esošajiem latviešiem apsveicināties un pateikties par atbalstu.

Grupas uzstāšanās ilga aptuveni 45 minūtes, izpildot savas populārākās dziesmas.

«Prāta vētra» uzstājās uz «John Peel» skatuves, kas ir viena no centrālajām festivāla skatuvēm. Kopumā mākslinieku priekšnesumi vērojami uz vairāk nekā 20 skatuvēm.

Latvijas grupas uzstāšanās vērienīgajā festivālā notika vienā dienā ar centrālo festivāla pasākumu - britu roka leģendas «The Rolling Stones» koncertu.

Latvijas mūzikas grupu uz pazīstamo festivālu uzaicinājis viens no tā programmas veidotājiem Mārtins Elborns, kurš iepriekš pāris reižu bijis «Prāta vētras» koncertos.

Elborns pagājušā gada augustā Rīgā, «Skonto» stadionā, apmeklēja grupas Latvijas koncerttūres «Vēl viena klusā daba» noslēguma koncertu un pēc tā uzaicināja «Prāta vētru» uzstāties Glastonberijas festivālā.

Kā vēsta Krievijas mediji, «Prāta vētra» kļuvusi par pirmo grupu no bijušās PSRS teritorijas, kas uzstājas Glastonberijas festivālā.

Glastonberijas festivāls ir viens no pazīstamākajiem festivāliem un tiek uzskatīts par patlaban ievērojamāko aktīvo šādu pasākumu pasaulē. To 1970.gadā aizsāka lauksaimnieks Maikls Īviss savā saimniecībā Glastonberijas ciematiņa tuvumā, kur joprojām kopā ar ģimeni rīko šo festivālu.

Pasākumu apmeklē līdz pat 170 000 mūzikas un izklaides cienītāju. Pēdējos gados festivāla biļetes tiek izpirktas jau rudenī, krietni pirms festivāla mākslinieku izziņošanas. Biļetes uz šī gada festivālu tika izpirktas nepilnas pusotras stundas laikā.

Komentāri (51)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu