Šimkus ar koncertu «Vāgnera idille» atklāj Rīgas festivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šovakar plkst.20 Lielajā ģildē notiks Rīgas festivāla atklāšanas koncerts, kurā spožais latviešu pianists Vestards Šimkus priecēs klausītājus ar diženā komponista Riharda Vāgnera mūziku no sava jaunā soloalbuma «Vāgnera idille».

Talantīgais latviešu pianists Rīgas festivāla atklāšanas koncertā atgriezīsies pie Vāgnera noskaņām, kas soloalbuma «Vāgnera idille» («Wagner Idyll») veidolā dienasgaismu ieraudzīja pagājušajā gadā.

Koncertā skanēs Vāgnera «Fantāzija fadiēzminorā WWW 22». Gandrīz pusstundu garā fantāzija aizņems lielāko daļu no koncerta programmas. Līdzās šim lieldarbam vāgneriskās noskaņas uzburs skaistais «Izoldes nāves skats» no operas «Tristans un Izolde», ko klavierēm pārlicis pats Šimkus, kā arī pianista izpildījumā skanēs «Vērpēju koris» no operas «Klīstošais holandietis» Franča Lista pārlikumā un dzīvesbiedrei dāvātā smalki vasarīgā orķestra miniatūra «Zīgfrīda idille» Glena Gūlda aranžējumā klavierēm.

Rīgas festivāls tiek rīkots jau trešo gadu, un šoreiz tas klausītājus ar bagātīgu muzikālo programmu priecēs līdz 20.jūnijam. Lielākoties koncerti notiks Rīgā, taču būs arī pasākumi, kas notiks Saulkrastos un Mazajā Mežotnes pilī.

Festivāla koncertos varēs dzirdēt «Lielās mūzikas balvas» daudzkārtējo ieguvēju Baibu Skridi, «Lielās mūzikas balvas 2012» laureāti akordeonisti Kseniju Sidorovu, kori «Latvija» un Latvijas Radio kori, publikas iemīļoto dziedātāju Renāru Kauperu, Latvijas sitaminstrumentu zvaigznes, kanādiešu mecosoprānu Mišu Brigergosmani, Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri un daudzus citus spožus mūziķus.

Šā gada aprīlī Rīgas festivāls kā pirmais un pagaidām vienīgais Latvijas kultūras forums tika uzņemts Eiropas Festivālu asociācijā (EFA), kas ir vecākais kultūras tīkls Eiropā un apvieno prestižākos festivālus Eiropā un ārpus tās.

www.rigasfestivals.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu