Koncerts «Latvija līgo Bauskā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

23.jūnija vakarā Kristapa Krievkalna un Kristīnes Kārklas-Puriņas vadībā koncertā «Latvija līgo Bauskā» skanēs pazīstamas melodijas etnopopa manierē.

Uz skatuves tiksies Liene Šomase, Jānis un Atis Auzāni, Anmary, Ingus Pētersons, Nikolajs Puzikovs, Olga Rajecka, Andris Baltacis, Dainis Skutelis, Evija Sloka, Miks Dukurs, Suitu sievas, folkloras kopas «Ilža», «Grodi», «Dziga», «Kokle», Nils Īle, Raimonds Tiguls, Riči, «Dzheski Gloss» kā arī citi populāri izpildītāji un tautas muzikanti.

Divas stundas pirms koncerta sākuma valdīs īsta rosība un jautrība – būs spēles, atrakcijas un konkursi visai ģimenei, darbosies kafejnīcas, spēlēs pūtēju orķestris, dziedās kori un folkloristi, uzstāsies deju kolektīvi.

Pēc koncerta Līgo nakts ballē muzicēs «Baltie lāči», Ingus Pētersons ar grupu, «Musiqq» un LR2 DJ Aivis. Koncertu tiešraidē varēs vērot LTV 1 un klausīties Latvijas Radio 2.

Foto: publicitātes

Pasākuma apmeklētājiem plašā izvēlē tiks piedāvāti arī katram novadam raksturīgākie ēdieni.

Visiem Jāņiem un Līgām ieeja pasākumā būs bez maksas, bet pārējie apmeklētāji jau šobrīd biļetes lētāk var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Tuvojoties vasaras dzīvespriecīgākajiem svētkiem – Jāņu naktij, Latvijas Radio 2 sākusi skanēt pasākuma «LATVIJA LĪGO BAUSKĀ» dalībnieku kopdziesma. Tā ir visiem labi zināmā «Lai līgojam, lai svinam» no Rūdolfa Blaumaņa izrādes «Skroderdienas Silmčos», ko pasākuma muzikālais producents Kristaps Krievkalns, atbilstoši visa koncerta konceptam, arī veidojis etnopopa stilā. Dziesmu iedziedājuši vai visi koncerta dalībnieki.

«Šī dziesma ir kā neoficiāla Jāņu himna, ko zina ikviens. Tā ir klasika, kas nāk no pagājušā gadsimta sākuma. Mazliet bažījos, vai izdosies šajā dziesmā iedzīvināt šodienas sajūtu. Taču manuprāt viss izdevies. Pārsteidzoši labi iederējās gan folkloras, gan popdziedātāji, un kā īsti latviskam «Jāņa tēvam» piederīgi ieskanas Ingus Pētersona lieliskā balss,» pauž Kristaps Krievkalns. Savukārt Ingus Pētersons, kas pirmo reizi piedalās šādā Jāņu nakts šovā, uzskata, ka «šajā dziesmā skan tas prieks un degsme, ko nes sev līdzi tikai Līgo nakts burvība».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu