«Ziemeļu Puse» - kāpēc igauņi var, bet mēs ne? (39)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šovakar plkst. 21:30 LTV7 kanālā tiks demonstrēta raidījuma «Ziemeļu puse» Igaunijas cikla pirmā no trim epizodēm, iezīmējot raidījuma sezonas noslēgumu. TVNET bija klāt sērijas pirmizrādē Esplanādē un dalīties iespaidos par piedzīvoto kaimiņzemē aicināja abus raidījuma vadītājus - Gustavu Terzenu un Martu Selecku.

Abi «Ziemeļu puses» redzamākie personāži sarunā ar TVNET stāsta, ka par pilnmetrāžas sēriju veidošanu Igaunijā domāts jau sen, taču iecere īstenojusies šā gada agrā pavasarī.

Šīs epizodes aizsāks tradīciju apmeklēt ne tikai tās zemes, kuras, kā norāda «Ziemeļu puses» veidotāji, ģeogrāfijas atlantā oficiāli dēvē par Ziemeļvalstīm, bet arī bet veidot sižetus par citās Eiropas valstīs notiekošo, raugoties uz to no ziemeļnieku skatu punkta, ja par tādiem var dēvēt arī mūs - latviešus.

Pavasara plūdi Igaunijā
Pavasara plūdi Igaunijā Foto: Ziemeļu Puse

Filmēšanas laikā raidījuma komandu pārsteidzis tas, kā igauņi tūrismā šķietami no nekā prot uztaisīt kaut ko – neesot jau liela māksla aizvest tūristu grupu pie Lielā kanjona vai parādīt žirafes. «Pamēģini šeit, kur ir plakankalne, uztaisīt kaut to tādu, lai cilvēki brauktu,» teic Terzens.

Pavasara plūdus, kas ik gadu rada galvassāpes Latvijai, igauņi izmanto, lai organizētu izbraucienus ar laivām. Pieprasījums pēc «atrakcijas» ir liels.

«Tas ir saistīts ar pašapziņu un drošu domāšanu tautā un nācijā. Viņi vairs nebirdina sev pelnus uz muguras – ko ta mēs, mēs jau neko – bet uzdrīkstas domāt, kā amerikāņi saka, outside of the box*,» kaimiņu radošo uzdrīkstēšanos skaidro raidījuma vadītājs.

Raidījuma pirmizrāde Esplanādē esošajā "Samsung Smart TV" mājā
Raidījuma pirmizrāde Esplanādē esošajā "Samsung Smart TV" mājā Foto: TVNET

Raidījuma cikls un sezona beigsies jūnija sākumā, un abi «Ziemeļu puses» vadītāji saglabā noslēpumainību par raidījuma nākotni, tā, starp citu, nosakot, ka ir jāmēģina pārorientēties uz dienvidu pusi.

Plānots, ka šomēnes raidījuma komanda uz Igauniju dosies otrreiz, un, kā viņi paši norāda, šoreiz gaidāms, ka brauciens izvērtīsies vēl iespaidīgāks, – viens no galamērķiem ir lāču safari Igaunijas mežos.

Ja gadījumā ir sanācis palaist garām kādu no epizodēm, tās visas ir apskatāmas «Ziemeļu puses» mājaslapā.

*outside of the box - ārpus rāmjiem (no angļu val.)

Raidījuma "Ziemeļu Puse" mājaslapa

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu