«National Geographic» aprīli velta «Titānikam»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / KN3

Viens no pasaulē lielākajiem noslēpumiem - «Titānika» nogrimšana - vēl joprojām darbina daudzu zinātnieku un pētnieku prātus. Tās nakts notikumi tiek restaurēti atkal un atkal. «National Geographic» kanālā aprīlī būs iespējams vērot vairākus raidījumus, veltītus «Titānika» nogrimšanas izpētei, informē KN3 pārstāve Inese Saulāja.

8. aprīlī plkst. 21 - «Titāniks: pēdējais vārds ar Džeimsu Kameronu» (TITANIC: THE FINAL WORD WITH JAMES CAMERON)

«Titāniks» ir vispopulārākais nogrimušais kuģa vraks. Džeimss Kamerons (James Cameron) pārvērta pasaules traģēdiju par miljons dolāru vērtu Holivudas filmu. Šie divi kultūras grandi apvienosies divu stundu garā, īpašā notikumā. Raidījumā tiks skaidrots, kāpēc it kā nenogremdējamais kuģis tomēr nogrima savā pirmajā braucienā.

Pievienojies Džeimsam Kameronam un «Titānika» pētnieku komandai un noskaidro atbildes par mīklainiem apstākļiem ne tikai traģēdijā, kas turpina rezonēt vēl 100 gadus, bet arī atrodi kļūdu skaidrojumus – kuras no detaļām pirms 15 gadiem izveidotajā filmā «Titāniks» Kamerons ir atspoguļojis nepareizi.

Foto: Publicitātes foto / KN3

9.aprīlī plkst. 21 - «Izglāb Titāniku ar Robertu Balardu» (SAVE THE TITANIC WITH BOB BALLARD)

«Titānika» vraka atrašana 1985. gadā atrisināja vienu no 20. gadsimta lielākajām mīklām.

Bet tagad, 100 gadus pēc kuģa nogrimšanas savā pirmajā braucienā, kuģa vraks ir apdraudēts. Vai mēs atkal pazaudēsim «Titāniku»? «National Geographic» rezidējošais pētnieks Dr. Roberts Ballards (Robert Ballard) vadīja ekspedīciju, lai atrastu nogrimušo kuģi; tagad viņš dodas ceļojumā, lai saglābtu lielisko atklājumu. Viņš vēlreiz izseko Titānika ceļam no Īrijas ziemeļiem līdz Ņujorkai, satiek bojā gājušo cilvēku ģimenes un izdzīvojušos. Ballards izpēta visnopietnākos draudus kuģa vraka saglabāšanai nākotnē.

9.aprīlī plkst. 22 - «Titāniks: lieta slēgta». (TITANIC: CASE CLOSED)

«Titānika» nogrimšana ir viena no negaidītākajām un mistiskākajām traģēdijām cilvēces vēsturē. Atzīmējot gadsimtu kopš traģēdijas (šā gada 15. aprīlī), šis raidījums beidzot atklās un izskaidros pārsteidzošus atklājumus par nogrimšanas epizodi un milzīgo skaitu dzīvību zaudējušo.

Tiem, kas domā, ka traģēdijā ietaisītie zināja, kas ar viņiem notiek, šis raidījums pierādīs, ka te ir vairāk noslēpumu, nekā mums tika stāstīts pēdējos simts gados. Tima Maltina (Tim Maltin) kompetence un dzīves apsēstība - izmeklēšana - roku rokā darbojas, lai sadragātu gabaliņos mītus un galu galā atklātu jaunu teoriju, un uz visiem laikiem mainītu izpratni par to, kas notika tajā naktī.

No 21. līdz 23. martam Londonā notika «Titānikam» veltīta konference, kuras galvenais dalībnieks bija Robs Ballards (Rob Ballard), pazīstams ar to, ka 1985. gadā atrada «Titānika» nogrimšanas vietu, un ir viens no NGC kanālā redzamā raidījuma «Izglāb Titāniku ar Robertu Balardu» veidotājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu