Populārākie līderi pasaulē ir Obama un Dalailama (21)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vispopulārākie līderi pasaulē ir ASV prezidents Baraks Obama un Dalailama, liecina piektdien publiskotās aptaujas rezultāti.

Atbalstu Obamam pauduši 77% respondentu, kas ir par vienu procentpunktu vairāk nekā novembrī, secināts pēc Francijas televīzijas kanāla "France24" un radiostacijas "Radio France-Internationale" pasūtījuma veiktajā aptaujā.

Otrajā vietā ar 75% ierindojies Tibetas garīgais līderis, bet aiz viņa ar 62% seko ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone. Ceturtā populārākā ir Vācijas kanclere Angela Merkele, kuras darbu atzinīgi novērtējuši 54% apjautāto.

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns ar 37% atbalstu dala piekto vietu.

Savukārt Romas pāvests Benedikts XVI atzīts par septīto populārāko līderi, iegūstot 36% apjautāto atbalstu.

Turpretī visnesimpātiskākie līderi sešu valstu iedzīvotājiem šķituši Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads, Lībijas līderis Muamars Kadafi un viņu Ķīnas kolēģis Hu Dzjiņtao

Aptauja tika veikta internetā laika posmā no 31.martam līdz 12.aprīlim, un tajā piedalījušies 6135 pieaugušie Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas un ASV iedzīvotāji.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu