The Decemberists "Picaresque" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Misūlas (Missoula, Montānas štats ASV) kolektīvs "The Decemberists" laiž klajā trešo studijas albumu "Picaresque".

The Decemberists "Picaresque"  

(Kill Rock Stars)

10/12

"Picaresque" ir literārs termins, kas apzīmē "dēku romānus" - spilgtākie žanra piemēri ir Servantesa "Dons Kihots" un Marka Tvena "Haklberija Fina piedzīvojumi". Nav brīnums, ka "The Decemberists" līderis un galvenais dziesmu autors Kolins Melojs (Colin Meloy) ir ieguvis zinātnisko grādu literatūras jomā. Viņa īsie stāstiņi, kas ietērpti akustiska "indie" folka drānās, ir grupas pamatu pamats.

Mūzikas kritiķi mēdz "The Decemberists" salīdzināt ar kolēģiem Neutral Milk Hotel vai skotiem Belle And Sebastian, kas, manuprāt, ļoti precīzi raksturo grupas mūziku.

"Picaresque" ir trešais albums, kas seko "Castaways and Cutouts" (2002) un "Her Majesty" (2003). Plate sākas ar kāda mistiska dzīvnieka (suņa, vilka, pūces?) balsi un strauji iesākas ar dinamisko un episko "The Infanta", kas balansē divu blakusstāvošu akordu robežās. "We Both Go Down Together" sākas gluži kā kāds klasisks Džefa Linnes producēts ELO skaņdarbs, kas maršveidīgā patosā pāraug liriskā piedziedājumā "My Love, Oh My Love, We Both Go Down Together".

The Decemberists "Picaresque"
The Decemberists "Picaresque" Foto: Publicitātes foto

"I fell on the playing field the work of an errant heel the din of the crowd and the loud commotion went deafening silence and stopped emotion the season was almost done we managed it 12 to 1 so far I had known no humiliation in front of my friends and close relations

There''s my father looking on and there''s my girlfriend arm in arm with the captain of the other team and all of this is clear to me they condescend and fix on me a frown how they love the sporting life

Mans albuma favorīts ir balādiskais "Engine Driver", kas atgādina "Here I Dreamt I Was An Architect" no 2002. gada debijas plates. Tas sākas ar vairākās reizēs pārspēlētu akustisko ģitāras akordu un, iestājoties ritmam, pārtop skaistā, saldsērīgā balādē. Būtisks ieguldījums grupas skanējumā ir otrās balss īpašniecei Reičelai Blumbergai (Rachel Blumberg), kas diemžēl nesen pametusi grupu, lai pievērstos saviem soloprojektiem. "On The Bus Mail" sākuma motīvs atgādina pat kaut ko no agrīnajiem "Coldplay", tiesa, Meloja balss saliek visu pa vietām. Viens no centrālajiem instrumentiem grupas arsenālā ir akordeons, kas veido pavadījumu episkajā deviņu minūšu garajā stāsta "The Mariner''s Revenge Song".

"The Decemberists" dažu gadu laikā parūpējušies par lieliskām trijām skaņuplatēm, no kurām "Picaresque" šķiet muzikāli nobriedušākais veikums. Šķiet, viens no gada Top20 albumiem.

Izdošanas datums 22.03.2005.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu