Rēzija Kalniņa: "Daudzos manos kolēģos, ir šis - palikt vai aiziet, būt vai nebūt" (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rēzija Kalniņa
Rēzija Kalniņa Foto: Ekrānuzņēmums no LTV

Vai Dailes teātrī 100. sezonā iestājusies mākslinieciskā krīze? Šādu jautājumu vedina uzdot gan aktieru publiskie izteikumi par repertuāra izvēli, gan arī kritiķu bažas par to, ka teātris vairs nenodarbojas ar māksliniecisko jaunradi un kalpo peļņai, vēsta LTV raidījums "Kultūršoks". Intervijā ar teātra dīvu Rēziju Kalniņu atklājas vairāki aspekti, kas to apliecina. “Mani uztrauc tas, ka ļoti daudzos manos kolēģos, ir šis - palikt vai aiziet, būt vai nebūt,” atklāti teica aktrise.

Atgādinām, ka piektdienas vakarā priekškaru vēta šīs sezonas pirmais jauniestudējums Dailes teātra Lielajā zālē – Reja Kūnija komēdija “Neiespējamā misija” Dž. Dž. Džilindžera režijā, kurā spēlē arī Rēzija Kalniņa.

"Prasot režisoram, kāds ir virsuzdevums šim iestudējumam, atbilde bija – teātrim vajag naudu.

Es nespēju klusēt, jo sirds ir pilna. Ja man pasaka, ka šī komēdija ir manas aktiermeistarības pārbaude…"

nopūšas aktrise, kura jau septembrī LTV "Teātris.zip" studijā publiski izteicās, ka teātris strādā naudas dēļ.

"Situāciju komēdijas ir pieprasītas, jārēķinās ar skatītāju interesēm,” tā LTV atbild teātra mākslinieciskais vadītājs Džilindžers, minot skaitļus, cik daudz biļešu jau esot nopirktas.

Viņš uzsver – pārdotas esot jau 10 000 biļetes, kas viņaprāt  pierāda repertuāra izvēles popularitāti. "Mums ir arī statistika par pēdējiem 10 gadiem – iepriekšējās Kūnija komēdijas nopelnīja apmēram miljonu, bet – lai varētu uzaicināt pēc iespējas spēcīgākus Eiropas režisorus, mums tā nauda ir arī jānopelna,” atklāj Dž. Dž. Džilindžers.

Dž. Dž. Džilindžers
Dž. Dž. Džilindžers Foto: Jānis Deinats

Sižetu iespējams noskatīties lsm.lv šeit.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu