Literāti nosoda Putina sarīkoto iebrukumu Ukrainā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pie Krievijas vēstniecības notiek lasījumi "Dzeja mieram"
Pie Krievijas vēstniecības notiek lasījumi "Dzeja mieram" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien iepretim Krievijas vēstniecības ēkai Rīgā pulcējušies literāti un vairāki desmiti cilvēku, kuri nosoda Krievijas prezidenta Vladimira Putina sarīkoto iebrukumu Ukrainā, novēroja aģentūra LETA.

Dzejnieks Artūrs Punte kritizēja Putina īstenoto politiku Ukrainā. Viņa ieskatā, karš nav jāapdzejo. Tas ir jānolād, ir pārliecināts dzejnieks.

Literāti lasīja gan savus, gan citu autoru dzejoļus par kara un miera tēmu. Izskanēja Annas Ahmatovas dzejolis "Zvērests", Alberta Krajevska "Zāldāta zvērests" un daudzi citi.

Dzejnieku teikto ik pa brīdim spalgi pāršķeļ garām braucošo automašīnu signāli, kas tādējādi pauž atbalstu Ukrainai. Bērni uz trotuāra ar krītiņiem zīmē Ukrainas un Latvijas karogus un raksta "Mieru Ukrainai", "Brīvību Ukrainai".

Gar Krievijas vēstniecības ēku viens cilvēks staigā ar Ukrainas karogu. Vairāki cilvēki protestē, turot rokās plakātus, kuros nosoda Putina iebrukumu Ukrainā un pieprasa pārtraukt karu.

Jau vēstīts, ka Krievija ceturtdienas rītā sāka uzbrukumu Ukrainai. Lai gan ir nodarīti postījumi, ir bojāgājušie un Krievijas karaspēks ir pietuvojies Kijevai, būtiskas uzvaras tas nav guvis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu