Kad ar asu mēli un spožu prātu nepietiek. Politiskais trilleris iepazīstina ar ambīciju augsto cenu

TVNET
Britu rakstnieks Toms Holts jeb K. Dž. Pārkers.
Britu rakstnieks Toms Holts jeb K. Dž. Pārkers. Foto: thewertzone.blogspot.com

Britu rakstnieks K. Dž. Pārkers (īstajā vārdā Toms Holts) savas vairāk nekā trīsdesmit gadus ilgās karjeras laikā ir sarakstījis vēsturiskus romānus, mitoloģisku eposu (tostarp Beovulfa un grieķu mītu) satīru un vairākus darbus fantāzijas žanrā, kas galvenokārt pievēršas sabiedrības iekšējām pretrunām un cilvēka dabas divējādībai.

Autora darbs “Slēptais asmens”, kurš Kaspara Zalāna tulkojumā iznācis fantāzijas un fantastikas grāmatu apgādā “Prometejs”, ir stāsts par Basianu Severu, Vesānijas Republikas Pirmo pilsoni, plaukstošas bankas īpašnieku un meistarīgu manipulatoru, kuram mērķis allaž attaisno līdzekļus.

Pateicoties asajai mēlei un spožajam prātam, viņa ietekme un vara aug, tomēr grāmatas gaitā galvenais antivaronis ir spiests saskarties ar savu ambīciju cenu, citu politisko spēku viltībām, kariem un nesaskaņām paša ģimenē.

Foto: Publicitātes foto

Grāmatas tulkotājs Kaspars Zalāns romānu raksturo kā “gan spraigu politisku trilleri, gan alternatīvas vēstures atspoguļojumu, kas liek lasītājam no malas paskatīties gan uz mūsu pašu pretrunīgajām vēlmēm un motivācijām, gan ekonomiskajām un sociālajām strāvām, kuras nosaka desmitiem tūkstošu cilvēku likteņus”.

Fantāzijai un zinātniskajai fantastikai veltītais žurnāls SFX par grāmatu “Slēptais asmens” rakstījis, ka “viens no fantāzijas žanra spilgtākajiem autoriem uzrakstījis romānu, ko caurvij apsēstība, slepkavības un politika”. 

Apgāda “Prometejs” vadītājs Andris Bekmanis apgalvo, ka šī “iespējams, ir labākā grāmata, ko esmu izdevis.”

Grāmatu var iegādāties no izdevēja vai Latvijas grāmatnīcās.

Nepalaid garām!

Uz augšu