Adrians Kukuvass atzīmē 55 (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātājs un grupas "Menuets" solists Adrians Kukuvass savas dzīves 55 gados vairākkārt diezgan krasi paguvis mainīt ārējo izskatu. "Neslēpšu, ka baltās "bītlenes" nošpikojām no grupas "The Beatles", Kukuvass komentē bildi, kurā redzams "pats īstākais" "Menuets", 1969. vai 1970. gadā nofotografējies kādreizējā Popova radiorūpnīcas klubā.

"Stilu gan izdomājām paši, bet "bitlovkas" pie tantukiem atrada brāļi Bartaševici. Tad nu vari iedomāties, kā mēs pa stacijas apkaimi meklējām tantes, kuras tirgoja šos džemperīšus," Adrians smejas un par frizūrām piebilst, ka mati ir tik gari, cik tos skolā ļāvuši nēsāt.

PAMAZĀM ATTEICĀS NO BIZES.

"Kurā brīdī sāku audzēt garus matus, neatceros. Iespējams, tas bija laikā, kad "Menuets" sāka ierakstīt pirmo albumu. Īstenībā jau tad man mati visu laiku bija tādi pagari, īpaši, kad divus sasaukumus pēc kārtas darbojos Jūrmalas domē. Kad matus nogriezu, ar bizes audzēšanu vairs nemuļķojos, jo patiesībā kopt garus matus ir sarežģīti un, kad liku uz pleca somu, man mati visu laiku ķērās siksnā." Garie mati Adriana kolēģiem esot patikuši, sevišķi toreizējam domes priekšsēdētājam Leonīdam Alksnim. "Nēsāju matus astē arī tādēļ, lai man būtu tāds brīvdomātāja "štrihs", lai es neizskatītos pēc plānā galdiņa urbēja vai vienkārša "roku cēlāja"..."

BIJA JĀRĀDA PIEMĒRS.

Atceroties "Zvaigznītes" laikus, kur nācās spēlēt trompeti un arī šad tad uzdziedāt, Adrians skaidro, ka nekādu īpašo stilu jau armijā nevarēja izrādīt. "Praporščiks mums iedalīja formas, un tad tie, kas gribēja izskatīties stilīgāki, apģērbus balināja ar hloru, ko gan nedrīkstēja darīt, jo par to sodīja. Mūziķi to nedarīja, jo skaitījās elites vienība, un mums bija jārāda piemērs citiem, tādēļ ar savām formām neko nedarījām. Un mati, kā jau armijā, bija pienācīgi īsi."

IZMANTOJA PĀRMAIŅAS.

Ūsas Adrians esot uzaudzējis tad, kad pēc 10 gadu jubilejas nosvinēšanas pametis grupu "Menuets" un sācis strādāt par solistu Filharmonijā. "Tad arī sāku audzēt ūsas, jo pārmaiņas taču jāizmanto," teic Kukuvass un neslēpj, ka šādā izskatā juties itin labi.

SVARĪGS IR IEKŠĒJAIS STAROJUMS.

Pēdējos gados Adrians matus vairs neaudzē, toties itin bieži manāms ar trīsdienu bārdiņu. "Man pat ir dziesma: mati jau sirmo, un bārdā sniegs..." ironizē dziedātājs un teic, ka viņa pašreizējais ārējais izskats atbilstot vispārējai modei, kad daudzi vīrieši staigā ar tādu "trīsdiennieci". "Svarīgs ir iekšējais starojums, kas nāk no cilvēka, ne viņa ārējais izskats. Ne velti kādreiz teica, ka vīrietim jābūt tikai mazliet smukākam par mērkaķi; paskaties kaut uz to pašu Belmondo, kas itin labi atbilst šim teicienam," ir pārliecināts Adrians.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu