LNSO koncertciklu jauniešiem noslēgs ar Brāmsa Otro simfoniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē ceturtdien, 21. aprīlī, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) rīkos šīs sezonas pēdējo koncertu jauniešiem ciklā «#koncertsarunas ar Goran Gora @LNSO», piedāvājot noklausīties Johannesa Brāmsa Otro simfoniju.

Šīs sezonas koncertcikla jauniešiem pēdējo koncertu diriģēs krievu diriģents Nikolajs Aleksejevs, bet koncertsarunu vadīs dziesminieks Goran Gora, informēja LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Brāmsu palaikam uztver kā kaut ko nedabiski nopietnu un klasiski sastingušu, taču tā nav, jo viņa mūzikā virmo cilvēciskas jūtas un pat kaislības. LNSO aicinās iepazīt pavisam citu Brāmsu, klausoties viņa Otro simfoniju, kas sacerēta skaistā Karintijas kūrortpilsētā.

Brāmsa Otrās simfonijas atskaņojuma vadīšanai LNSO uzaicinājis Pēterburgas skolas spožo profesionāli Aleksejevu, kurš ir otrais diriģents vienam no pasaules labākajiem simfoniskajiem kolektīviem - Sanktpēterburgas filharmonijas akadēmiskajam simfoniskajam orķestrim jeb tā sauktajam «Temirkanova orķestrim».

Koncerts notiks Lielajā ģildē plkst.19.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu