Sākusies pieteikšanās konkursam «Riga Jazz Stage 2015»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Sākusies pieteikšanās starptautiskajam džeza mākslinieku konkursam «Riga Jazz Stage 2015», kas norisināsies no 9. aprīļa līdz 11. aprīlim kinoteātrī «Splendid Palace», informē konkursa rīkotāji.

Konkursam iespējams pieteikties divās nominācijās - «Džeza vokāls» un «Džeza trompete». Konkurss ir iespēja jaunajiem džeza izpildītājiem iegūt atpazīstamību, atklāt savus talantus un prezentēt sevi starptautiskā mērogā.

Dalībnieku priekšnesumus vērtēs starptautiska žūrija, kurā darbosies mūzikas eksperti, festivālu direktori un žurnālisti no vairākām valstīm. Dalību žūrijas sastāvā jau apstiprinājuši pārstāvji no Turcijas, Lietuvas, Zviedrijas un Polijas.

Balvu fonds šogad būs vairāk nekā 6000 eiro. Konkursanti saņems arī uzaicinājumus uzstāties džeza festivālos un koncertos.

Džeza mākslinieku konkurss dibināts 2004. gadā, kad uzvaras laurus plūca Intars Busulis. 2014. gadā ar vokāla un saksofona nominācijām notika konkursa dibināšanas desmitgade. «Grand Prix» pagājušajā konkursā ieguva latviešu džeza izpildītāja Kristīne Prauliņa un saksofonists Batuhans Salliels no Turcijas.

Pieteikties konkursam iespējams līdz 31. janvārim konkursa mājaslapā «www.rigajazz.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu