Arestēts franču alpīnists "Zirnekļcilvēks" (19)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par "zirnekļcilvēku" iedēvētais franču alpīnists Alēns Robērs pirmdien arestēts uz 57 stāvus augstā Sidnejas debesskrāpja jumta, uz kura viņš bija uzrāpies bez drošības virvēm un cita aprīkojuma.

Viņš uzrāpās 150 metrus augstajā ēkā aptuveni 25 minūtēs, pulcējot ap debesskrāpi ziņkārīgos garāmgājējus. "Domāju, ka uz cilvēkiem viņš atstāj lielu iespaidu, viņš ir pasaules labākais alpīnists," atzina sabiedrisko attiecību speciālists Makss Mārksons.

Robērs ir uzkāpis vairāk nekā 80 augstceltnēs visā pasaulē, mēģinot pievērst uzmanību klimata pārmaiņu problēmai. Viņa iekarojumu vidū ir "Empire State Building" Ņujorkā, Eifeļa tornis Parīzē, Zelta vārtu tilts Sanfrancisko, "Sears Tower" Čikāgā un Sidnejas operas nams. Pagājušajā gadā Austrālijas tiesa piesprieda viņam 750 Austrālijas dolāru (aptuveni 300 latu) lielu naudassodu par uzkāpšanu 219 metrus augstajā Sidnejas debesskrāpī "Aurora Place" bez atļaujas.

Pirmdien pēc uzkāpšanas debesskrāpī Robērs tika nogādāts uz policijas iecirkni, kur viņam tika izvirzīta apsūdzība par ielaušanos svešā teritorijā un citu cilvēku drošības apdraudēšanu. Pēc policijas pārstāvju teiktā, alpīnistam piektdien būs jāstājas tiesas priekšā.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu