Mīlgrāve: vairākās nominācijās bija ļoti sīva konkurence

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Vairākās nominācijās Mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta Mikrofons», kas ir novērtējums latviešu mūziķiem pagājušajā gadā, bija ļoti sīva konkurence, pastāstīja Latvijas Mūzikas producentu apvienība (LaMPA) valdes priekšsēdētāja un Mūzikas gada ierakstu balvas producente Elita Mīlgrāve.

Šoreiz saņemts vairāk pieteikumu nekā pirms gada.

«Interese ir ļoti liela un ļoti liela konkurence bija vairākās nominācijās, kur iznākums, kas varētu būt pieciniekos, bija grūti paredzams. Žūrijas vērtējums ir tāds, kāds tas ir,» komentēja Mīlgrāve.

Viens no žūrijas locekļiem, mūziķis Aivars Hermanis ceturtdien ceremonijā, kurā atklāja nominantus 17 kategorijās, norādīja, ka žūrijai katru gadu paliek arvien grūtāk salikt pieteiktos darbus pa nominācijām, žanriem un stiliem, jo viss pārklāja, «bet domāju, ka tas ir labi, jo vispirms ir mūzika».

Arī Mīlgrāve atzina, ka notiek pārklāšanās un neviens «tīri savā žanrā nespēlē».

«Kaut vai «DaGamba», kas spēlē akadēmiskos instrumentus, tajā pašā laikā spēlē populāru mūziku vai arī akadēmisku mūziku populāri. Bija ļoti lielas diskusijas, kurā nominācijā likt. Tautas un pasaules mūzikā arī bija šķēpu laušana, kamēr nolēma, ka būs kopīga, nevis dalīta nominācija. Ir radoši meklējumi un ir grūti dažkārt to visu kastītē ielikt,» pauda Mīlgrāve.

Viņa vērsa uzmanību, ka šoreiz ir izdevies izveidot dziesminieku nomināciju, spēcīga ir bērnu mūzikas albumu nominācija, kur bijis ļoti daudz pretendentu. Liela konkurence bijusi popmūzikas konkurencē. Atjaunota ir gada albuma nominācija.

Pagaidām vēl nav paziņoti pretendenti radiohita nominācijā un kas saņems balvu par mūža ieguldījumu.

Šobrīd visvairāk nomināciju ir Aminatai.

Vērtēšanai kopumā tika iesniegti 114 albumi, 61 dziesma, 57 video klipi, 31 debitanta un 8 koncertieraksti video formātā. Žūriju apstiprināja Latvijas producentu apvienība LaMPA. «Zelta Mikrofona» balvas pasniegšanas ceremonija notiks 15. martā operā.

Balvu pasniegšana notiks jau 20. reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu