Aminata Austrijā. 4. diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eirovizija.lv

Katru dienu līdz pat 21. maija pusfinālam Vīnē mūsu Eirovīzijas delegācija mūs iepazīstinās ar Aminatas gaitām Austrijā. Foto un aprakstiem iespējams sekot līdzi mājas lapā www.eirovizija.lv. Lūk, ceturtais ieraksts dienasgrāmatā!

Dienasgrāmata. Ceturtā diena Vīnē

Otro reizi kāpjot uz Eirovīzijas lielās skatuves, jau zinājām, kas gaidāms, jo jau pirmajā mēģinājumā pusstundas laikā kopīgi ar Eirovīzijas šova atbildīgajiem salikām kopā priekšnesuma galvenos akcentus. Taču ar to ir par maz, jo vēl daudz darba, lai priekšnesums sasniegtu pilnību. Tāpēc šoreiz daudz laika pavadījām, pēc mēģinājuma kopā ar šova režisoriem skatoties priekšnesuma video, lai izvēlētos labākos plānus, kā arī pieslīpētu skaņas akcentus.

Nu jau vairāk nekā pusi dienas tagad pavadām Eirovīzijas galvenajā koncerthallē, un tās drīz būs mūsu otrās mājvietas. Telpu un dažādu istabu te ir pa pilnam un ir viegli apmaldīties. Kāds no žurnālistiem, iepriekš izlasījis, ka Aminata pirms uzstāšanās mēdz sameklēt kādu nomaļu vietu, lai uzkrātu enerģiju priekšnesumam, preses konferencē vaicāja, vai viņa ir tādu klusu vietu atradusi šajās telpās. Tas patiešām ir grūti, jo pat dienu pirms atklāšanas Eirovīzijas norises vieta mudž kā skudru pūznis un darbība nerimst ne uz soļa.

Katram konkursa dalībniekam Eirovīzijā ir īpaša interviju rezervēšanas grāmata, kur žurnālisti var pierakstīties uz intervijām. Aminatas grāmatā pieteikumu patiešām ir daudz, un tāpēc pat dažreiz nākas atteikt kādam. Tomēr vislielākais pārsteigums bija brīdī, kad Austrālijas radiostacija SBS lūdza daļu intervijas sniegt latviski. Izrādās, ka šī sabiedriskā radiostacija Austrālijā raida 17 valodās, tostarp arī latviešu, un savus jautājumus Aminatai bija atsūtījusi arī SBS radio latviešu valodas redakcija. Jā, izrādās, Eirovīzija ir populāra arī Austrālijā, un šogad pirmo reizi Austrālija piedalās Eirovīzijā ne tikai kā vērotāja no tālienes, bet kā pilntiesīga dalībniece!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu