Rīgā «Simple Minds» (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Reuters

Svētdien, 26. janvārī koncertzālē «Palladium» uzstāsies viena no veiksmīgākajām Apvienotās Karalistes (AK) grupām «Simple Minds». Grupa piedāvās visaptverošu ieskatu savā 35 gadus ilgajā daiļradē koncerttūres «Greatest Hits Live» ietvaros. Dinamiskas attīstības un ražīgu skaņdarbu izveides rezultātā «Simple Minds» pieskaitāma pie «The Cure», «The Psychedelic Furs», «Joy Division» un «New Order» mūziķu paaudzes.

«Simple Minds» mūziķi ir gan skaņu meistari un veidotāji, gan filmu mūzikas radītāji, kā arī daudzkārtēji pasaules mūzikas topu līderi. Viņi iedvesmojuši visdažādākos mūziķus: «Manic Street Preachers», «Primal Scream», «Moby» un «The Horrors». Viņu mūzikas paraugus izmantojuši Nikija Mināža (Nicky Minaj), Deivids Geta (David Guetta) u.c. Viņi radījuši atmiņā paliekošu mūziku filmām L'Affaire Farewell, The Informers, Elizabethtown un The Breakfast Club. Viņi pusduci reižu bijuši AK mūzikas topu augšgalā ar studijas albumiem Life In A Day (1979), Sparkle In The Rain (1984), Once Upon A Time (1985) un Street Fighting Years, kā arī Ballad Of The Streets EP (abi 1989), pievienojot iespaidīgajai kolekcijai arī 1987. gada Live In The City Of Light koncerta ierakstu, Glittering Prize 81/92 ierakstu apkopojumu un visbeidzot atgriežoties AK mūzikas Top 10 ar savu jaunāko 2009. gada studijas ierakstu Graffiti Soul.

Nosaukti par godu So simple minded, kas ir Deivida Bovija 1972. gada skaņdarba The Jean Genie teksts, «Simple Minds» attīstījās no Džima Kerra (Jim Kerr) un Čārlija Burčhila (Charlie Burchill) 1977. gada izveidotās pankroka grupas «Johnny & the Self Abusers». Drīz vien grupa tika pārdēvēta par «Simple Minds» un tās kodolam pievienojās basists Dereks Forbss (Derek Forbes), bundzinieks Braiens Makgī (Brian McGee) un taustiņinstrumentālists Miks Maknīls (Mick MacNeil). Kopā grupa virzījās tumšāka un noskaņotāka skanējuma meklējumos, smeļoties melodiskas iedvesmas no «The Velvet Underground», kā arī «Can», «Kraftwerk» un «Neu!».

Kopš grupas pirmsākumiem Glāzgovā līdz pat mūziķu nesenajiem Eiropas mēroga priekšnesumiem Vemblija stadionā un «Milton Keynes kausa» izcīņā grupas atdeve koncertu laikā joprojām saglabājusies nemainīga.

«Simple Minds» sastāvā 26.janvārī uz «Palladium» skatuves kāps Džims Kerrs (Jim Kerr), Čārlijs Burčhils (Charlie Burchill), Mels Gejnors (Mel Gaynor), Endijs Gilespijs (Andy Gillespie) un Geds Graimss (Ged Grimes).

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu