Izsolīs Serža Geinsbūra izsmēķus un nagu knaiblītes (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šomēnes Nantē izsolīs franču dziedātāja Serža Geinsbūra izsmēķus, nagu knaiblītes un citas viņam piederējušas lietas.

Izsole notiks 31.oktobrī. Tajā tiks piedāvātas arī Geinsbūra kurpes, sērkociņu kastīte, fotogrāfijas un telegramma dziedātājai un aktrisei Džeinai Birkinai, ar kuru viņš ierakstīja hitu «Je T'aime… Moi Non Plus».

Kopumā tiks izsolīti aptuveni 100 priekšmeti, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Dīvaināko lietu vidū ir četri Geinsbūra izsmēķi un sērkociņu kastīte, kuru prognozētā cena ir 500 līdz 700 eiro (350 līdz 490 lati), kā arī nagu knaiblītes, ko cer izsolīt par 50 līdz 80 eiro (35 līdz 56 latiem).

Pagājušogad Geinsbūra ar roku rakstītie iepirkumu saraksti tika izsolīti par 7700 eiro (5412 latiem).

«Savas dzīves laikā Geinsbūrs bija ļoti pretrunīgi vērtēts. Mīts turpina dzīvot arī pēc viņa nāves,» sacīja izsoļu nama «Tamla» pārstāvis Deivids Ričards. «Pagājušogad mēs pārdevām viņa iepirkumu sarakstus un sapratām, ka pastāv liels pieprasījums pēc viņa ikdienā lietotajām mantām.»

«Sievietes bija ļoti aktīvas vairāksolītājas un gatavas maksāt augstas cenas, taču nekad nevar zināt, cik daudz pircēju būs gatavi maksāt par šādām lietām,» viņš piebilda.

Geinsbūrs nomira 1991.gada 2.martā.

    Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
    Uz augšu