Izdots jauns Prauliņa "Pagānu gadagrāmatas" disks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien, 11. oktobrī, plkst.19 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) foajē vīru koris "Gaudeamus" prezentēs Uģa Prauliņa dziesmu cikla "Pagānu gadagrāmata" jauno aranžiju. Tā ierakstīta albumā, kurā solo izpilda Asnate Rancāne, Lauma Bērza un Cinkus. Tāpat ieraksta tapšanā līdzās cikla autoram piedalījušies Andris Sējāns, Reinis Sējāns, Māris Muktupāvels, Leons Sējāns, Ilze Grunte un Andris Grunte.

Komponista un mūziķa Prauliņa cikls "Pagānu gadagrāmata" pirmo reizi iznāca 1998. gadā. Tagad, pēc RTU vīru kora "Gaudeamus" diriģenta Ivara Cinkusa ierosmes, 20 gadus vēlāk, skaņdarbs ieguvis jaunu skanējumu. Šī cikla versija ir aranžēta vīru korim, solistiem un etnoroka žanra grupai.

""Pagānu gadagrāmata" atspoguļo gadalaika nomaiņas ārpus pilsētas - tur, kur mēs parasti vairs neesam, - pie upes, kas tek dienu un nakti, pie jūras, kas dzīvo savu dzīvi neatkarīgi no mums, pļavās, kuras zied savvaļā ar saviem putniem, un mežos, kuros slēpjas zvēri. Šīs dziesmas ir domātas pilsētas cilvēka iekšējam "Es" kā vesela gada atskate - tur, kur mēs parasti neatrodamies," dziesmu ciklu raksturoja Zalāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu