Hermanis atvainojas «Ir» par kļūdainiem izteikumiem LTV intervijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Plašu rezonansi guvušajā intervijā «1 pret 1» Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis pārmeta žurnālam «Ir» to, ka tas nepilnīgi pārpublicējis kādu vācu žurnāla «Spiegel» rakstu. Žurnāla redakcija sazinājusies ar Hermani, un viņš rakstiski atvainojies par izteikto nepamatoto kritiku, vēsta «www.ir.lv».

Atgādinām, ka intervijā Hermanis piesauca kādu «Spiegel» publikāciju, kurā it kā aprakstīta kādreizējā nacistu pretiniece, kas šobrīd atbalsta labējo partiju «Alternatīva Vācijai» (AfD). Turklāt režisors norādīja, ka žurnāls «Ir» latviskajā tulkojumā tīšām šādu faktu no raksta izrediģējis.

«Mums ir tāds žurnāls «Ir», kas dažreiz mīl pārpublicēt rakstus no «Spiegel», viņus revidējot, izrediģējot un pārtaisot, kā viņiem tendenciozi labāk patīk. Vienreiz viņi vienu rakstu no «Spiegel» paņēma, kur bija tāds fakts izkritis ārā, ka tā pati kundze, kas Hitlera laikā dabūja sēdēt koncentrācijas nometnē par lapiņu izmētāšanu, izrādās, ka šobrīd viņa atbalsta AfD,» intervijā LTV teica režisors.

Izrādās, ka «Ir» rakstā nav cenzēts šāds fakts, jo pieminētajā «Spiegel» publikācijā šāda fakta vispār nav - situācija ir pilnīgi atšķirīga no režisora teiktā.

Vēloties noskaidrot šo pārpratumu, «Ir» sazinājās ar režisoru, kurš rakstiskā atbildē atzina savu kļūdu. «Konkrētā piesauktā epizode ar vācu kundzi un AfD ir mana kļūda. Gadījums bija pagājušoziem, un mana atmiņa būs izspēlējusi ļaunu joku. Atvainojos par šo.»

Vienlaikus Hermanis paliek pie uzskata, ka «Ir» pārpublicējumi no «Spiegel» stipri atšķiras no oriģināliem un «veids, kā jūsu žurnāls atspoguļo ārpolitiskos notikumus, tomēr ir tendenciozs un propagandisks. Es vēlreiz atvainojos, bet tāds nu man ir iespaids. Tas mani arī izprovocēja.» Konkrētus faktus sava viedokļa pamatošanai režisors gan nepiemin.

Plašāk par šo tēmu žurnāla mājaslapā:

www.irlv.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu