Pētījums: Hitlers bija ebreju un afrikāņu pēctecis (64)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā atklājies, izpētot Ādolfa Hitlera radinieku DNS, nacistiskā diktatora dzīslās ritējušas ne tikai ebreju, kā tas ticis pieņemts jau iepriekš, bet arī afrikāņu asinis.

Kā vēsta britu tabloīds "The Daily Mail", pētījumu veicis beļģu žurnālists Žans Pols Mulderss un vēsturnieks Marks Vermērens. Pie saviem skandalozajiem secinājumiem viņi nonākuši, paņemot siekalu paraugu no 39 fīrera radiniekiem, ieskaitot viņa brālēnu - kādu austriešu fermeri.

Vienu no Hitlera radiniekiem - 61 gadu veco ASV iedzīvotāju Aleksandru Stjuartu Hjūstonu, Hitlera pusbrāļa mazdēlu, - žurnālists izsekojis septiņas dienas, kamēr dabūjis viņa izmantotu salveti, kas arī ļāvusi izdarīt secinājumu par Hitlera asinsradniecību ar viņa nīstajiem ebrejiem un melnādainajiem.

Veicot DNS analīzi, Hitlera pēcteču siekalās tikusi atrasta haplogrupa E1b1b (Y-DNA), kas gandrīz nav sastopama Vācijas un Rietumeiropas iedzīvotāju vidū.

"Visbiežāk tā atrodama Marokas berberiem, Alžīrijā, Lībijā un Tunisijā, kā arī Austrumeiropas un dienvidrietumu Eiropas ebreju vidū," norādīja Mulderss.

Šī nav pirmā reize, kad tiek izvirzītas hipotēzes par Hitlera ebreju saknēm. Visai izplatīts ir uzskats, ka Hitlera tēvs dzima ārlaulībā pēc Marijas Šiklgrūberes sakara ar 19 gadus vecu ebreju puisi Leopoldu Frankebergeru, lai gan šai informācijai nav nekādu ticamu pierādījumu, un vēsturnieki apšauba šīs versijas patiesumu.

Komentāri (64)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu